Tulisan Forex Trading - Heikin Ashi

Kumaha Heikin Ashi, Candlestick Anu Diurus, Tiasa Ngabantosan Anjeun Pikeun Ngahindarkeun noise dina Pasar Forex

31 Okt • Artikel Trading Forex • 29114 Tampilan • 4 Komentar ngeunaan Kumaha Heikin Ashi, Kandil-kandil Anu Diurus, Tiasa Ngabantosan Anjeun Pikeun Ngahindarkeun Noise dina Pasar Forex

Aya seueur puristis lilin Jepang anu bakal ngucurkeun lilin Heikin-Ashi salaku mahluk; saderhana teuing, nyasabkeun sareng dina sababaraha kasus amatir. Keluhan paling umum nyaéta HA lags ngabandingkeun langsung sareng lilin Jepang sareng éta lag nyababkeun telat asup nalika milarian tindakan harga. Argumen kontra nyaéta anu sami sareng sadaya indikator anu sanés HA kedah dianggo babarengan sareng metode charting anu sanés sareng dianggo leres (dina parameter panggunaan anu dituju) pikeun mastikeun padagang kéngingkeun anu terbaik tina indikator.

Pantes waé dina kritik utama éta sakedap, masalah anu ditunda. Sanaos henteu diragukeun aya sababaraha kautamaan anu disorot 'lepat' HA sering nyorong padagangna tetep sareng trend dugi ka akhir, sareng nalika kritik tindakan harga anu katinggaleun sah, sakali lebet perdagangan ku ngagunakeun HA trend langkung sering tibatan teu dipikaresep mun aya teu palsu. Fénoména sanésna kurang kamungkinan ngagunakeun HA, salaku conto, whipsaws nunjukkeun yén HA mangrupikeun salah sahiji alat pangsaéna anu sayogi pikeun nyaring gangguan pasar. HA mangrupikeun salah sahiji mékanisme anu paling jelas pikeun nunjukkeun tren sareng pembalikan anu sayogi. Sarua sareng bagan Ichimoku, Heikin Ashi mangrupikeun alat dagang sareng indikator harga anu kawilang kanyahoan anu nembé nganikmatan naékna popularitas, sanaos tiasa diaksés ti saprak diwanohkeun sababaraha dua puluh taun ka pengker. Éta paningkatan kasadaran sareng popularitas panginten tiasa disababkeun ku ayana prevalénsi pilihan HA dina seueur paket charting.

Beda sareng lilin Jepang biasa, Heiken-ashi henteu ngahartikeun: buka, luhur, handap sareng caket dina unggal lilin. Sabalikna nilai-nilai diitung pikeun tiap-tiap candlestick dumasar kana kakuatan dominan di pasar nganggo rata-rata. Salaku conto, upami anu ngajual jelas-jelas ngadominasi, lilin Heiken-ashi bakal bearish, sanajan bar harga ditutup langkung luhur tibatan éta dibuka. Lilin Heiken-ashi ieu tiasa janten alat anu sampurna pikeun padagang anu resep nuturkeun tren dugi ka pinuh. Heikin-ashi sacara saderhana ngajantenkeun tren langkung gampang dikenal sareng akibatna dina seueur kasus anu langkung gampang pikeun nyandak kaputusan.

Padagang ritel anu ngalaman nampi yén seuseueurna kauntunganana dihasilkeun nalika pasar nuju tren, prediksi tren leres janten penting. Seueur padagang nganggo grafik candlestick pikeun ngabantosan aranjeunna milarian tren sapertos di tengah volatilitas pasar anu teu leres, kamampuan HA nyaring sora mangrupikeun salah sahiji kaunggulan anu gedé tibatan indikator harga anu sanés. Téhnik Heikin-Ashi, hartosna "rata-rata bar" dina basa Jepang, henteu diragukeun ngabantosan ningkatkeun isolasi tren.

Aya sababaraha formasi saderhana sareng HA anu nyayogikeun sinyal, ngabantosan pikeun ngaidentipikasi tren sahingga kasempetan dagang:

  • Lilin kerung kalayan henteu bayangan handap nunjukkeun uptrend kuat. Lilin kerung nandakeun aliran anu munggah
  • Hiji lilin ku awak leutik, dikurilingan ku kalangkang luhur sareng handap, mangrupikeun indikasi anu kuat tina kamungkinan parobihan
  • Lilin dieusian nunjukkeun turunna trend
  • Lilin dieusian ku teu bayangan luhur ngaidentipikasi downtrend kuat

Conto anu gampang ditingali tina formasi lilin anu gampang diidentifikasi sareng sinyal ngagambarkeun yén ngaidentipikasi tren sareng kasempetan dagang tiasa langkung saderhana sareng HA. Tren henteu remen kaganggu ku sinyal palsu sareng akibatna langkung gampang dikenalkeun. Ngagunakeun formasi lilin tunggal anu saderhana ieu pikeun tilu acara pasar utama anu urang perhatoskeun supados mekar salaku padagang kalintang lugas; kaayaan bullish, bearish jeung ngabalikeun katutupan dieu.

Tulisan Forex Trading - Heikin Ashi Candlesticks

Spotting Lilin Bullish
Nalika pasar naék, lilin Heikin-Ashi gaduh awak langkung ageung sareng bayangan luhur panjang tapi teu aya bayangan handap, conto bakal nunjukkeun ieu. Ampir kabéh lilin ngagaduhan awak ageung, bayangan luhur panjang sareng henteu kalangkang handap.

Spotting Lilin Bearish
Nalika pasar Bearish, lilin Heikin-Ashi gaduh awak ageung sareng bayangan handap langkung handap tapi henteu kalangkang luhur, conto bakal nunjukkeun ieu. Ampir kabéh lilin ngagaduhan awak ageung, kalangkang handap panjang sareng henteu kalangkang luhur.

 

Akun Forex Demo Akun Live Forex Ngabiayaan Akun anjeun

 

Lilin Ngabalikeun
Lilin tibalik dina grafik Heikin-Ashi siga lilin Doji. Aranjeunna henteu gaduh atanapi awak alit pisan, tapi bayangan luhur luhur sareng handap.

Heikin-Ashi cocog pikeun dagang sadaya pasangan mata uang, seueur padagang mendakan pasangan volatil sapertos GBPJPY sareng EURJPY langkung gampang diperdagangkan nganggo HA. Éta tiasa ngabuktikeun janten indikator anu dipercaya pisan pikeun perdagangan intraday sareng scalping ngalangkungan pigura waktos anu langkung handap sapertos: 15min, 5min sareng 1min. Nanging, éta kauntungan utami tiasa paling diturunkeun tina ningali kana tren dagang dina pigura waktos anu langkung luhur sapertos sadidinten sareng 2-4 jam. Heikin-Ashi ogé alat dagang anu luhung pikeun padagang anu anyar. Heikin-Ashi tiasa ningkatkeun kasabaran para padagang pikeun ngadorong panyiapan perdagangan anu saé sareng nguntungkeun dipasihan kamampuanna pikeun ngaleungitkeun noise pasar.

Salian ti nunjukkeun kakuatan relatif trend HA ngaidentifikasi titik balik konci dina aksi harga sareng meta dina cara anu sami sareng rata-rata obah. Ngagabungkeun kagiatan sési kana hiji candlestick tunggal (kabuka, caket, luhur sareng handap), HA lancar kusabab fluktuasi anu teu leres di pasar mata uang sareng ngaleungitkeun paku anu tiasa dipicu ku volatilitas atanapi luncat ngadadak dina harga, chartist anu dikonfirmasi sareng komitmen tiasa sering kéngingkeun gambaran anu langkung jelas ngeunaan kagiatan pasar sahingga tiasa nyandak kaputusan dagang anu langkung terang.

Heikin Ashi langkung lemes kusabab tibatan nganggo low low sareng tinggi sési kanggo ngitung lilin masing-masing, Heikin Ashi nyandak harga per bar sareng rata-rata éta pikeun nyiptakeun sési "lemes". Ieu mangrupikeun dasar pikeun panggunaan anu suksés salaku pasar mata uang khususna nyayogikeun langkung volatilitas sareng noise pasar tibatan di pasar sanés. Ku ngagunakeun rumus anu parantos ditangtoskeun dina unggal sési perdagangan masing-masing pikeun ngawangun lilin berturut-turut, bagan HA jauh langkung réfléksi tina tindakan harga anu ngadasarkeun;

Heikin Ashi Formula

Tutup = (Buka + Luhur + Lemah + Tutup) / 4
Buka = ​​[Buka (bar samemehna) + Tutup (bar tadi)] / 2
Tinggi = Max (Tinggi, Buka, Tutup)
Lemah = Min (Lemah, Buka, Tutup)

Kalayan rumus ieu HA ngasingkeun harga nalika ngaluarkeun volatilitas pasar mata uang sareng noise. Pola anu dihasilkeun henteu ngan ukur masihan padagang janten sudut pandang anu langkung pikaresepeun tapi ogé anu tiasa ngabantosan dina ngaidentipikasi trend umum. Kalayan gambar anu langkung lancar, tiasa dibahas anu langkung saderhana, padagang tiasa ningkatkeun dagang trend sacara umum ku ngagabungkeun Heikin Ashi sareng indikator sanés. Kayaning aplikasi bagan anu sanés, disarankeun pikeun mendakan indikator séjén anu berpotensi muji gaya dagang masing-masing nalika nambihan dina aplikasi HA. Ieu bakal ngabantosan para padagang pikeun netepkeun bias arah pasar, ngabantosan ngaidentipikasi éntri anu langkung jelas, dukungan sareng perlawanan sareng nawiskeun konfirmasi langkung lanjut ngeunaan poténsi perdagangan pikeun nguntungkeun.

Nalika sababaraha padagang ngalih ti tongkat lilin Jepang ka HA seueur padagang anu berpengalaman ngusulkeun nyampurnakeun téhnik HA heula. Sakumaha anu parantos kagambar dina tulisan ieu dibekelan ku kamampuan pikeun sacara konsistén ngaidentipikasi ngan ukur opat formasi sareng tilu kajadian pasar konci kedah masihan eupan balik ka padagang HA pikeun nyandak kaputusan anu diinpormasi sahingga nguntungkeun. Téhnik HA tiasa diadopsi cukup gancang dina ngabandingkeun langsung kana prosés diajar anu aya hubunganana sareng lilin Jepang.

Komentar nu ditutup.

« »