Peta harga dina bagan 'bulistir' nganggo lilin Heikin Ashi, kumaha kesederhanaan tiasa ngahasilkeun kompleksitas

19 Des • Antara garis • 15620 Tampilan • 1 Comment ngeunaan Peta harga dina bagan 'taranjang' nganggo lilin Heikin Ashi, kumaha kesederhanaan tiasa tiasa rumit

shutterstock_126901910Teu aya perdebatan yén perdagangan dumasar kana indéks leres-leres 'jalan', sanaos tingkat kritik ti padagang anu berpengalaman sareng suksés, perdagangan dumasar kana indikator parantos tahan dina waktos. Dagang dumasar kana indikator dianggo sacara saé pisan dina bagan sapopoé, anu mangrupikeun kerangka waktos panyipta tina sababaraha indikator ngararancang indikator pikeun dianggo.

Upami padagang maca tulisan anu ngandung opini ti analis terkemuka di lembaga-lembaga utama maka éta bakal gancang sadar yén, di bagian paling luhur ranté dahareun urang, indikator dipaké sacara épéktip pisan. Artikel saatos waktos bakal ngarujuk analis sapertos JP Morgan atanapi Morgan Stanley sareng panggunaan indikator anu tangtu.

Tulisan dina Bloomberg atanapi Reuters, bakal sering ngadugikeun panggunaan indikator jual teuing atanapi overbought sapertos RSI sareng stokastik, atanapi ngadugikeun band Bollinger sareng ADX. Seueur padagang anu paling luhur tina profesi na di lembaga saleresna nganggo indikator tunggal atanapi sababaraha pikeun dumasar kana kaputusanana. Artikel anu sami bakal sering nunjuk kana opini ngeunaan angka babak anu caket sareng rata-rata pindah saderhana sapertos 200 SMA. Nanging, sanaos épéktipitas indikator aya kritik anu hésé dibantah dibandingkeun - yén indikator katinggaleun.

Sanaos pendapat anu sabalikna teu aya indikator anu ngakibatkeun, sadaya indikator anu urang parantos biasa sareng lag sebenarnya. Teu aya indikator anu tiasa ngaduga pergerakan harga. Seueur indikator tiasa nunjukkeun titik balik, atanapi kacapean tina gerakan momentum, tapi teu aya anu tiasa prediksi dimana harga nuju. Métode dagang dumasar indikator sareng strategi umum mangrupikeun mékanisme anu luhung pikeun harga handap.

Kurangna kualitas prediksi éta anu nyababkeun seueur padagang ninggali stratégi dumasar kana indikator tindakan harga. Peta harga nyaéta, dina kapercayaan seueur padagang anu berpengalaman sareng suksés, hiji-hijina cara dagang anu tiasa langsung ngagambarkeun sentimen investor sareng sapertos kitu berpotensi ngarah sabalikna tina lag dina bagan, khususna pigura waktos sadidinten.

Peta harga sering tiasa ngalieurkeun padagang anyar

Sanaos kesederhanaan aksi harga mangrupikeun paradoks perdagangan anu padagang anyar sigana kedah ékspérimén sareng metode dagang dumasar indikator sateuacan mendakan sareng ékspérimén sareng naon anu urang sebutkeun "aksi harga". Salah sahiji alesan sabab seueur padagang énggal janten lieur sareng konsép jangkung luhur atanapi handap handap sareng handap handap, low low.

Dina tahap ieu panginten langkung wijaksana pikeun masihan definisi tindakan harga anu seuseueurna padagang sareng analis bakal satuju sareng…

Naon Peta harga?

Peta harga mangrupikeun bentuk analisis téknis. Anu ngabédakeun éta tina kaseueuran bentuk analisis téknis nyaéta fokus utamina nyaéta hubungan harga kaamanan ayeuna sareng harga-harga anu kalangkungan tina nilai-nilai anu diturunkeun tina sajarah harga éta. Sejarah baheula ieu kalebet high swing sareng low swing, line trend, sareng tingkat dukungan sareng resistansi. Dina tindakan harga anu paling saderhana nyobian pikeun ngajelaskeun prosés pamikiran manusa anu disaur ku padagang anu teu ngagaduhan disiplin nalika aranjeunna niténan sareng dagang pasarna. Peta harga ngan saukur kumaha parobihan harga - aksi harga. Éta gampang dititénan di pasar dimana likuiditas sareng harga turunna paling luhur.

Padagang niténan ukuran, bentuk, posisi, kamekaran relatif (nalika ningali harga real-time ayeuna) sareng volume (opsional) tina palang dina palang OHLC atanapi bagan candlestick, dimimitian saderhana hiji batang, paling sering digabungkeun sareng bagan formasi anu dipendakan dina analisa téknis anu langkung lega sapertos rata-rata pindah, garis tren atanapi rentang perdagangan. Pamakéan analisa tindakan harga pikeun spekulasi kauangan henteu ngaluarkeun panggunaan sakaligus tina téknik analisis anu sanés, sareng di sisi sanésna, padagang aksi harga minimalis tiasa ngandelkeun pisan kana interpretasi paripolah aksi harga pikeun ngawangun strategi dagang.

Peta harga ngan ukur nganggo lilin Heikin Ashi

Sanaos kesederhanaan umumna aya hiji metode perdagangan aksi harga anu nyederhanakeun prosésna langkung jauh - ku ngagunakeun lilin Heikin Ashi sacara singular tanpa garis tren, tingkat titik pangsi atanapi nganggo rata-rata obah konci sapertos 300 SMA.

Heikin-Ashi Candlesticks mangrupikeun cabang tina lilin Jepang. Heikin-Ashi Candlesticks nganggo data open-close ti jaman sateuacanna sareng data open-high-low-close ti jaman ayeuna pikeun nyiptakeun candlestick kombo. Cahaya lilin anu dihasilkeun nyaring sababaraha noise dina usaha langkung néwak tren na. Dina basa Jepang, Heikin hartosna "rata-rata" sareng "ashi" hartosna "laju". Dicokot, Heikin-Ashi ngagambarkeun rata-rata harga. Heikin-Ashi Candlesticks henteu dianggo sapertos candlestick normal. Puluhan pola pembalikan anu bullish atanapi bearish anu diwangun ku 1-3 candlestick henteu tiasa dipendakan. Sabalikna, candlestick ieu tiasa dianggo pikeun ngaidentipikasi période tren, titik pembalikan poténsial sareng pola analisis téhnis klasik.

Kesederhanaan lilin Heikin Ashi

Dagang sareng lilin Heikin Ashi nyederhanakeun konsép umum sabab jauh teu kedah ditingali, dianalisis sareng nyandak kaputusan. 'Maca' lilin, dina hal paripolah harga, janten saderhana, khususna upami dibandingkeun sareng pola candlestick biasa anu peryogi langkung kaparigelan sareng prakték ngadekripsi.

Salaku conto, kalayan Heikin Ashi ngan ukur dina dasarna aya dua pola lilin dina bagan sapopoé anu tiasa nunjukkeun giliran (balikeun dina séntiméntal); luhurna muter sareng doji. Nya kitu upami padagang nganggo setting lilin kerung atanapi dieusian dina grafikna, candlestick atanapi palang anu dieusian ngagambarkeun kaayaan bearish, sedengkeun candlestick kerung kosong nunjukkeun sentimen bullish.

Saatos hiji-hijina sarat sanés pikeun ngukur séntimén nyaéta bentuk aslina tina lilin. Awak anu panjang ditutup sareng kalangkang penting sami sareng trend anu kuat, khususna upami pola éta diulang lilin sababaraha dinten. Ngabandingkeun sareng kontras ieu sareng nyobian nguraikeun sentimen nganggo candlestick biasa nyababkeun amunisi kana téori yén dagang nganggo lilin HA jauh langkung saderhana, tapi moal kaleungitan nanaon tina padagang aksi harga alam anu dugaan.

Pikeun padagang anu énggal sareng énggal Heikin Ashi nawiskeun kasempetan anu luar biasa pikeun mendakan kauntungan tina dagang tina bagan anu beresih sareng teu leueur. Éta nyayogikeun solusi 'bumi satengah jalan' anu sampurna antara perdagangan dumasar kana indikator sareng nganggo candlestick tradisional. Seueur padagang anu leres-leres nyobian ékspérimén sareng Heikin Ashi sareng tetep sareng éta nunjukkeun kesederhanaan sareng efektivitasna salaku kajelasan sareng efisiensi anu ditingalikeun dina bagan sadidinten nawiskeun sababaraha metode tafsir anu pangsaéna aya.      
Akun Forex Demo Akun Live Forex Ngabiayaan Akun anjeun

Komentar nu ditutup.

« »