Aturan utama Nassim Taleb ngeunaan nasihat dagang jempol

3 Apr • Antara garis • 7626 Tampilan • 1 Comment ngeunaan aturan utama Nassim Taleb ngeunaan nasihat dagang jempol

shutterstock_89862334Ti jaman ka jaman éta patut ditingal dina pipikiran sababaraha padagang: legendaris ', ésaiistis sareng pamikir dina dunya dagang urang, pikeun ningali naon pipikiranana ngeunaan seueur aspek perdagangan anu urang kaalaman dina dinten ka dinten dadasar.

Patalina khusus nyaéta kamampuanana pikeun ngan saukur motong potongan salinan anu ditulis dina industri urang sareng cukup ku "dugi ka titik". Seolah-olah pangalaman puluhan taunna dititrated dugi ka teu langkung ti belasan poin anu jelas, relevan sareng ringkes anu langsung tiasa ngabenerkeun sababaraha pandangan sareng kabiasaan anu salah urang. Mark Douglas sanggup ngalakukeun ieu dina bukuna anu saé pisan "Dagang di Zona" dimana pipikiran sareng kapercayaan na ngagaduhan status legendaris di industri urang.

Tapi dina tulisan ieu mangrupikeun raksasa dunya dagang anu urang hoyong konsentrasi - Nassim Taleb * anu nyebarkeun salapan "aturan jempol" dina naon anu disebut "Lore Risk Management Lore" na. Anu maca rutin tina kolom ieu bakal nyatet yén (ku teu dihaja atanapi desain) kami parantos ngadangukeun seueur klaimna dina seueur tulisan anu kami jiptakeun. Sumawona, pamiarsa bakal mikawanoh konséntrasi Taleb, wawatesan kana obsesi, ngeunaan résiko umum sareng manajemen artos, téma anu teras-terasan ngulang dina seueur tulisan kami.

Dina footer tina tulisan ieu kami parantos ngempelkeun sababaraha paragraf ti Wikipedia anu aya hubunganana sareng Taleb sareng pikeun padagang di jero komunitas urang milari bahan bacaan pikeun pas waktos antara perdagangan set up sareng ngembangkeun pendekatan holistik langkung buleud sareng industri urang kami nganjurkeun maca buku ku Taleb kalebet Hideung Swan sareng Fooled By Randomness.

Buku munggaran sanés téknis Taleb, Dibobodo ku Acak, ngeunaan nganggap enteng peran acak dina kahirupan, sakitar waktos serangan 11 Séptémber, dipilih ku Fortune salaku salah sahiji 75 buku paling pinter anu dikenal.

Buku kadua henteu téknis na, The Black Swan, ngeunaan kajadian anu teu tiasa diprediksi, diterbitkeun dina 2007, ngajual caket 3 juta salinan (dugi Pébruari 2011). Éta nyéépkeun 36 minggu dina daptar New York Times Bestseller, 17 mangrupikeun hardcover sareng 19 minggu janten paperback sareng ditarjamahkeun kana 31 basa. Hideung Swan parantos dikredit sareng ngaduga krisis perbankan sareng ékonomi di 2008.

Pokok Manajemen Risiko Padagang: Aturan Jempol utama Taleb

Aturan No. 1- Entong usaha di pasar sareng produk anu anjeun henteu ngartos. Anjeun bakal janten bebek linggih.

Aturan Nomer 2- Pencét anu ageung anu anjeun candak salajengna moal siga anu anjeun nyandak pangahirna. Entong ngupingkeun konsensus ngeunaan dimana résiko aya (nyaéta, résiko anu ditingalikeun ku VAR). Anu bakal nganyenyeri anjeun nyaéta anu paling henteu diarepkeun.

Aturan No 3 - Percaya satengah tina naon anu anjeun baca, teu aya anu anjeun nguping. Pernah diajar téori sateuacan ngalakukeun pangamatan sareng pamikiran anjeun nyalira. Maca unggal bagéan panilitian tioritis anjeun tiasa-tapi tetep jadi padagang. Panilitian anu teu dijaga ngeunaan metode kuantitatif anu langkung handap bakal ngarampok anjeun tina wawasan anjeun.

Aturan No. 4. Ati-ati ka padagang non-pasar anu ngahasilkeun pendapatan anu tetep-aranjeunna condong niup. Padagang anu sering kaleungitan panginten tiasa nganyenyeri anjeun, tapi henteu dipikaresep niupkeun anjeun. Padagang volatilitas panjang kaleungitan artos kaseueuran dinten dina saminggu. (Ngaran diajar: sipat conto leutik tina babandingan Sharpe).

Aturan Nomer 5- Pasar bakal nuturkeun jalan pikeun ngarugikeun jumlah pager hirup anu paling luhur. Pager hirup anu pangsaéna nyaéta anjeun nyalira.

Aturan Nomer 6- Entong ngantep hiji dinten liwat tanpa diajar parobihan harga sadaya instrumen dagang anu sayogi. Anjeun bakal ngawangun inpormasi naluri anu langkung kuat tibatan statistik konvensional.

Aturan Nomer 7- Kasalahan inferensi paling hébat: "Kajadian ieu henteu pernah kajadian di pasar kuring." Kaseueuran naon anu henteu kantos kajantenan sateuacanna dina hiji pasar parantos kajantenan di pasar sanés. Kanyataan yén batur henteu pernah maot sateuacanna henteu ngajantenkeun anjeunna abadi. (Ngaran diajar: Masalah induksi Hume).

Aturan Nomer 8- Tong pernah nyebrang walungan kusabab rata-rata jero 4 kaki.

Aturan Nomer 9- Baca unggal buku ku padagang pikeun diajar dimana aranjeunna kaleungitan artos. Anjeun moal diajar nanaon anu aya hubunganana sareng kauntunganana (pasar saluyukeun). Anjeun bakal diajar tina karugian aranjeunna.

* Nassim Nicholas Taleb

Nassim Nicholas Taleb mangrupikeun sanésis Amérika Libanon, sarjana sareng statistikawan, anu padamelanna museur kana masalah acak, kamungkinan sareng teu pasti. Buku 2007na The Black Swan didadarkeun dina ulasan ku Sunday Times salaku salah sahiji tina dua belas buku anu paling berpengaruh ti saprak Perang Dunya II.

Taleb mangrupikeun panulis laris sareng parantos janten profésor di sababaraha paguron luhur, ayeuna Profesor Terpadu Téknik Risiko di New York University Polytechnic School of Engineering. Anjeunna ogé parantos janten praktisi kauangan matématika, manajer dana pager hirup, padagang turunan, sareng ayeuna janten panaséhat ilmiah di Universa Investments sareng Dana Moneter Internasional.

Anjeunna ngritik metode manajemén résiko anu dianggo ku industri keuangan sareng ngingetkeun ngeunaan krisis kauangan, teras nguntungkeun tina krisis kauangan akhir taun 2000an. Anjeunna ngadukung naon anu disebatna "masarakat hideung swan mantap", hartosna masarakat anu tahan dina kajadian anu sesah diprediksi. Anjeunna ngusulkeun "anti-rapuh" dina sistem, nyaéta kamampuan pikeun nguntungkeun sareng tumuh tina kelas kajadian acak, kasalahan, sareng volatilitas ogé "tinkering cembung" salaku metode pamanggihan ilmiah, anu hartosna anjeunna pilihan ékspérimén sapertos ékspérimén, panilitian anu diarahkeun.
Akun Forex Demo Akun Live Forex Ngabiayaan Akun anjeun

Komentar nu ditutup.

« »