Naha volatilitas penting dina Forex?

Terang sadayana ngeunaan likuiditas dina Forex

26 Pb • Artikel Trading Forex • 276 Tampilan • komentar Pareum dina Nyaho sadayana ngeunaan likuiditas dina Forex

Pikeun seueur padagang pemula, istilah "Liquidity" mangrupikeun konsép samar-samar anu aranjeunna kirang ngartos. Dinten ieu kami bakal nyobian ngalereskeunana. Tulisan ieu bakal terang naon likuiditas aya dina Forex sareng naha anjeun kedah merhatoskeunana nalika dagang.

Naon likuiditas di pasar?

Kanggo anjeun ngartos, kami bakal ngajelaskeun ku kecap saderhana, likuiditas dina Forex mangrupikeun kasempetan pikeun gampang mésér sareng ngajual aset. The likuiditas tinggi produk nunjukkeun ayana paménta tinggi sareng suplai.

Hayu urang nyandak iPhone salaku conto, gampang mésér tapi sakumaha gampangna ngajual dina harga anu hampir sami. Tangtosna, bakal aya bédana harga sabab telepon moal dijual deui, tapi éta moal janten penting pisan. Upami anjeun nyobaan ngajual kabinet lami dina waktos anu sami, éta bakal dijual lami pisan sareng bakal musna ngan ukur dina harga anu ngirangan, kumargi paménta pikeun barang sapertos éta kirang pisan dina waktos urang.

Ayeuna hayu urang ngobrolkeun ngeunaan likuiditas dina pasar forex. Sadayana di dieu tiasa dianggo sakitar cara anu sami, tapi mata uang, saham, obligasi, sareng sajabana tindakan sapertos komoditas. Upami padagang tiasa sacara gampil ngagaleuh sareng ngical aset, maka ieu ngandung harti yén éta cair pisan. Likuiditas penting pisan pikeun pamilon pasar ageung, sabab panginten aranjeunna kedah ngaleyurkeun padaganganana gancang tanpa nyetir nilai.

Likuiditas penting sanés ngan ukur pikeun pamilon pasar anu ageung tapi ogé pikeun anu alit, sabab nampi sakedik atanapi henteu nyebar sareng parobihan harga anu lancar, anu tiasa ditingali dina grafik. Mata uang EUR / USD kacida cairna. Punten dicatet yén sanajan dina bagan lima menit, tanda petik bakal lancar tanpa luncat sareng sela anu seukeut. Pasangan mata uang ieu ogé cair pisan:

  • GBPUSD
  • AUDUSD
  • NZDUSD
  • USDCHF
  • USDCAD
  • USDJPY
  • EURJPY
  • GBPJPY

Nengetan kanyataan yén sela dina harga muncul dina bagan nalika ampir teu aya volume dina tawaran anu ditunda. Dina hal ieu, sanaos aya anu hoyong ngical asét, maka panginten moal aya anu kéngingkeunana, sanaos hargana turun sacara signifikan.

Aya salah paham diantara padagang yén pasar Forex mangrupikeun pasar anu paling cair dina jaman urang. Aya sababaraha bebeneran dina ieu, tapi tong hilap yén likuiditas tinggi henteu teras-terasan dititénan. Pikeun para padagang anu ngalih kana Forex tina bursa saham klasik, éta bakal janten kejutan pikaresepeun yén omzet harian Forex ngaleuwihan $ 6 triliun. Turnover anu ageung sapertos anu unggal dinten nagara ageung sareng jalma dina bisnis ngalaksanakeun transaksi valuta asing.

Sumawona, mata uang anu paling populér, anu anéhna, nyaéta Dolar AS. Transaksi sareng akun dolar pikeun 75 persén tina total omzet artos. Seueur instrumen dagang ogé hargana dina mata uang Amérika, kalebet harga minyak, gas, logam mulia, sareng sajabana, anu hargana dina USD.

Naha likuiditas penting pikeun padagang?

Penting pikeun padagang pikeun terang ngeunaan likuiditas pasangan mata uang tangtu sabab éta mangaruhan pisan kana kinerja padagang. Padagang tiasa ngalebetkeun perdagangan dina jam pasar anu cair pisan sareng mésér atanapi ngajual pasangan mata uang anu ngagaduhan likuiditas. Ieu tiasa masihan aranjeunna an tepi pikeun gancang ngahontal target kauntungan. Di sisi anu sanésna, upami likuiditasna handap, padagangan anjeun panginten peryogi seueur waktos pikeun ngajalankeun sareng ngahontal udagan.

Komentar nu ditutup.

« »