Angka inflasi pikeun Inggris, EZ sareng Kanada, bakal mangaruhan pasar mata uang, sedengkeun BOC ngumumkeun kaputusan tingkat suku bunga na paling anyar

20 Jan • Komentar Pasar • 248 Tampilan • komentar Pareum ngeunaan angka Inflasi pikeun Inggris, EZ sareng Kanada, bakal mangaruhan pasar mata uang, sedengkeun BOC ngumumkeun kaputusan tingkat suku bunga na paling anyar

Pasar global ngagorowok deui dina sési Salasa nalika pasar modal AS dibuka deui saatos liburan nasional Martin Luther King Day dinten Senén.

Nalika pasar London-Éropa dibuka, pasar saham Asia ngalaman nasib anu campuran; indéks Cina CSI 300 anu ngarah ditutup -1.47% turun dinten saatos Cina dipasang langkung saé tibatan ramalan angka GDP.

Dina babandingan, pasar saham Asia anu séjén rally; Jepang Nikkei 225 nutup 1.39% nepi, sareng indeks Hong Kong (Hang Seng) ngeureunkeun sési na dugi ka 2.70%, sanaos HK nyebarkeun angka pangangguran anu paling parah ditingali dina genep belas taun.

Angka pangangguran Hong Kong pencét yen sareng kedah nimbulkeun perhatian pikeun daérah ékonomi anu langkung lega

Dina 6.3% tingkat pangangguran HK ningkat tina 6.3% dina Q3. Perhatosan politik sareng penutupan bisnis anu aya hubunganana sareng COVID-19 nyababkeun paningkatan anu signifikan. Tingkat Januari 2020 3.4% nyayogikeun perbandingan anu merem sareng tingkat ayeuna. Dina sési sadidinten éta murag, dina 20:30 waktos Inggris USD / JPY diperdagangkan dugi 0.19%, EUR / JPY naék 0.60% sareng GBP / JPY naék 0.57%.

Pasar ekuitas Éropa ditutup dina dinten Salasa 19. Bacaan séntim ékonomi ZEW ngéléhkeun perkiraan, Jérman sumping dina 61.8 payun tina 60 anu diprediksi ku Reuters, kalayan bacaan EZ anu langkung lega dina 58.3 naék tina 54 sateuacanna. Nanging, bacaan anu macét gagal angkat sentimen anu rusak ku inohong COVID-19 anu anyar di Éropa. DAX Jérman ngeureunkeun dinten turun -0.24% sareng Perancis urang CAC turun -0.33%.

Inggris nyatakeun naékna unggal poé anu paling parah dina angka maot pandemi

UK FTSE 100 turun -0.11% turun, saatos Inggris ngeposkeun angka maotna unggal dintenna anu paling parah salami pandemi dugi ka 1,610. Indéks terkemuka di Inggris whipsawed dina rupa-rupa, osilasi antara kaayaan bullish isuk-isuk sareng sentimen bearish soré, mungkas dinten dagang caket titik pangsi sapopoe.

Euro sareng pound Inggris nyatet kauntungan anu signifikan dibanding dolar AS dina Salasa. Dina 21:00 waktos Inggris, EUR / USD naék 0.40%, dagang dina trend harian anu bullish sareng di luhur tingkat katilu résistansi R3. GBP / USD diperdagangkan di luhur R1, dina trend naék 0.40% ka luhur.

Euro nunjukkeun kakuatan lawan dolar AS sareng yen

EUR / JPY didagangkeun di luhur R3 nepi ka 0.58% sareng GBP / JPY didagangkeun di luhur R1 dugi ka 0.57% ngalawan latar lemahna yen di saluareun dewan. EUR / CHF diperdagangkan dugi ka 0.14%, sedengkeun USD / CHF diperdagangkan turun -0.27%, ngagambarkeun dislokasi antara kalemahan dolar sareng kakuatan euro salami sési sadidinten. Indéks dolar DXY turun -0.29% dina dinten éta, dugi 0.62% sataun-ka-tanggal.

Indéks ekuitas AS ditutup dinten Salasa, wengi tina pelantikan présidén Joe Biden. Sekretaris Keuangan Janet Yellen, tilas Chief Fed handapeun pamaréntahan Obama, pasang paket stimulus $ 1.9 triliun salaku ngagaduhan kauntungan ékonomi domestik anu langkung ageung tina tarik fiskal.

Minyak atah didagangkeun 1.57% langkung luhur dina $ 53.00 setong laras, kusabab optimismeu yén stimulus fiskal Biden AS bakal nyiptakeun paningkatan permintaan minyak bumi kusabab pertumbuhan ékonomi global.

 Acara kalénder ékonomi Rebo, 19 Januari kanggo ngawaskeun sacara saksama

Angka CPI (inflasi) pangénggalna pikeun Inggris sareng EZ dicetak mimiti Rebo énjing. Numutkeun ka Reuters, tingkat inflasi Inggris kedah naék 0.2% dina bulan Désémber, nyandak tingkat taunan ka 0.6%.

Inflasi UK tiasa naék langkung jauh dina sababaraha bulan ka payun upami masalah Brexit nyababkeun harga konsumen naék pisan kusabab ningkatna biaya impor. Analis sareng padagang bakal ngalaman volatility GBP ningkat nalika data CPI diterbitkeun. Kontrasna, inflasi EZ diperkirakeun turun ka -0.3% taun dina sataun dugi ka Désémber, bacaan anu tiasa mangaruhan kana nilai EUR versus réncang utama na.  

Angka CPI panganyarna Kanada dikirimkeun ka pasar nalika soré. Inflasi kedah sumping dina 1% taunan, sareng 0.1% dina bulan Désémber, bacaan jinak anu henteu dipikaresep ngarobih nilai CAD seueur.

Bank Kanada BOC bakal ngumumkeun kaputusan tingkat suku bunga pangénggalna salami sési New York jam 3 siang waktos Inggris. Ongkosna ayeuna aya dina 0.25%, sareng ramalan henteu aya parobahan. Gubernur BOC bakal nganteurkeun pernyataan nalika konferensi pers. Kaputusan tingkat bunga, digabungkeun sareng inohong inflasi sareng pernyataan kawijakan moneter, tiasa mangaruhan nilai CAD versus sasama na.

Komentar nu ditutup.

« »