Tumuwuhna PDB Cina ngéléhkeun ramalan berita-agénsi, sabab USD ngadaptar kauntungan ngalawan sababaraha réncang mata uang

19 Jan • Komentar Pasar • 324 Tampilan • komentar Pareum dina pertumbuhan PDB Cina ngéléhkeun ramalan berita-agénsi, sabab USD ngadaptar kauntungan ngalawan sababaraha réncang mata uang

Dina sési perdagangan Asia dina Senén énjing, angka GDP pangénggalna Cina janten sayogi kanggo dianalisis. Ékonomi naék ku 6.5% salami kuartal akhir taun 2020, ngéléhkeun ramalan konsensus 6.1%, naék tina 4.9% anu kacatet salami Q3 2020. Produksi industri naék ku 7.3% anu kagumkeun taun ka taun nepi ka Désémber 2020, anu kinerja pangsaéna saprak Maret 2019.

Ékonomi Tiongkok ayeuna nuju tumuh dina tingkat pra-pandemi, sareng ieu kedah janten pelajaran anu meruh ka nagara-nagara Kulon ngeunaan kumaha carana ngendalikeun karugian ékonomi COVID-19. Tumuwuhna PDB di Cina pikeun 2020 jumlahna 2.5%, anu panghandapna mangtaun-taun, tapi taun-taun payun payun nagara-nagara Éropa sareng AS anu bakal nyetak angka GDP négatip pikeun 2020. Indéks Shanghai naék ku 0.80% saatos data diterbitkeun, nyetak jangkungna seger henteu katingali ti kuartal kahiji 2015.

Kadua indeks DAX 30 Jérman sareng indeks CAC 30 Perancis ditutup dintenna dinten Senén. Pasar finansial Éropa ngalaman sentimen positip saatos inohong uji COVID-19 Jérman murag pisan. Nanging, inohong kasus sareng maot di sabtu minggu kasohor henteu dipercaya kusabab ngalaporkeun akhir minggu katinggaleun.

Pasar AS ditutup kanggo liburan bank dinten Senén, Martin Luther King Day, dua dinten sateuacan Biden disumpah salaku 46 taunth présidén Amérika Serikat. Futures pikeun NASDAQ sareng SPX 500 positip, sedengkeun indéks dolar DXY diperdagangkan sacara marginal ku 0.03%, pas dina gagang konci 90.00 dina 90.80.

Minyak neraskeun usum gugur anu kasaksi dina sési-sési terakhir. Jam 6 sonten waktos WTI minyak diperdagangkan -0.67% turun di luhur tingkat $ 52 per barel dina $ 52.03. Komoditi naék 7.23% sataun-ka-tanggal dumasar kana paningkatan dina sentimen komérsial global.

Salami sési perdagangan Senén, logam mulia pulih sababaraha tempat anu leungit diserahkeun dina sababaraha minggu ka pengker. Emas whipsawed dina rupa-rupa, mimitina terjun liwat S1 salami sési Asia, pulih pikeun dagang caket titik pangsi sapopoé sareng naék 0.60% dina dinten éta. Pérak nuturkeun pola dagang recovery anu sami pikeun dagang nepi 0.87%. Emas turun -3.10% sareng pérak turun -5.07% sataun-ka-ayeuna.

Pasangan mata uang utama didagangkeun dina rentang anu ketat salami sési sadidinten, kacuali USD / JPY anu didagangkeun dina rupa-rupa, osilasi antara bullish awal sareng teras perasaan anu bearish. USD / JPY diperdagangkan -0.18% turun di 103.70. GBP / USD sareng EUR / USD diperdagangkan dina rentang anu ketat, handapeun poin pangsi sapopoé. Kabel pulih pikeun dagang nepi 0.07% dina 1.358, saatos nyetak handap sadidinten 1.351. EUR / USD rata nalika sési New York, diperdagangkan di 1.207.

Acara almenak ékonomi pikeun diawasi sacara raket dina Salasa 18 Januari

Sababaraha nagara Éropa sareng Inggris ngirimkeun data penjualan / pendaptaran mobil anyarna salami sési dagang London-Éropa. Perancis sareng Inggris diperkirakeun ngalaporkeun pendaptaran mobil ragrag kana -27% taunan.

Analis bakal nalungtik angka séntimén ékonomi ZEW pangénggalna pikeun Jérman, sareng Eurozone anu langkung lega, nalika data diterbitkeun jam 10 énjing waktos Inggris. Reuters ngaramal bacaan Jerman datang dina 60, ku métrik EZ diprediksi bakal datang dina ukuran anu sami. Euro tiasa ngaréaksikeun négatip upami inohong langkung parah tibatan ramalan.

Dolar Kanada Kanada bakal ngalaman langkung volatilitas sareng volume dagang nalika manufaktur panganyarna sareng inohong penjualan borongan diterbitkeun pikeun Kanada sonten. Duanana titik data kedah ngungkabkeun ragrag ti sasih sateuacanna.

Sore, pimpinan ékonom Bank of England, Andy Haldane, bakal nganteurkeun laporan ngeunaan kaayaan ékonomi UK ayeuna. Pernyataan na tiasa mangaruhan nilai GBP lawan mata uangna. Mr Haldane ngagaduhan reputasi pikeun optimisme; ku sabab kitu, anjeunna sigana bakal nyatakeun yén resesi ékonomi moal janten goréng sapertos anu diprediksi sateuacanna sareng yén kamekaran (didorong ku vaksin anu tiasa dianggo) bakal ngagorowok deui ti Q3 sareng saterusna. Sterling tiasa ngaréaksikeun positip.

Dua bacaan séntimén penting pikeun ékonomi Australia dikaluarkeun dina sési perdagangan Sydney. Indéks kapercayaan konsumen Westpac sareng parobahan indéks bakal dianalisis raket pikeun tanda lemah ékonomi. Upami bacaan sono atanapi ngéléhkeun perkiraan nilai AUD tiasa robih sareng rakana.

Komentar nu ditutup.

« »