Ku duhet ta vendos humbjen time të ndaluar?

16 Prill • Mes linjave • 10585 shikime • Comments Off më Ku duhet ta vë humbjen time të ndaluar?

shutterstock_155169791Arsyet pse çdo tregti duhet të merret me një humbje të ndaluar është një temë që kemi trajtuar më parë në këto kolona. Por herë pas here, veçanërisht për lexuesit tanë më të rinj, ia vlen të kujtojmë veten pse duhet të përdorim ndalesa në çdo tregti.

Thjesht nëse e pranojmë nocionin se biznesi ynë është një aktivitet i pasigurt, që nuk ka asnjë garanci për tu ofruar, atëherë duhet të luftojmë atë mjedis të pasigurt (që nuk ka garanci) duke u mbrojtur në çdo kohë. Ndalimet ofrojnë atë siguri dhe garanci pasi ne e dimë që mund të humbasim shumën 'x' të llogarisë sonë për tregti vetëm nëse përdorim një ndalesë. Kontrolli i menaxhimit të rrezikut dhe parave tona është thelbësor për mbijetesën dhe suksesin tonë në këtë industri dhe ky element i kontrollit mund të ushtrohet vetëm duke përdorur ndalesa.

Argumenti kundrejt përdorimit të ndalesave është mjaft qesharak, më qesharaka prej të cilave i ka rezistuar kohës që kur tregtia e bazuar në internet hyri në rrjedhën e përgjithshme rreth pesëmbëdhjetë vjet më parë, shkon diçka si kjo; "Nëse përdorni ndalesa ndërmjetësi juaj e di se ku është porosia juaj e ndalimit dhe do të ndalojë t'ju gjurmojë." Se si ky komb absurd është rritur për t'u bërë një mit tregtar është një mister për shumë tregtarë të suksesshëm dhe me përvojë, por ia vlen ta kundërshtosh.

Gjuetia e tregut ndalet aksidentalisht në krahasim me modelin, as ndërmjetësi juaj, as bankat që porosisin porositë përmes një modeli biznesi ECN ose STP, ndalesa gjuetie. Konsideroni këtë si një shembull; aktualisht çmimi i cituar për EUR / USD është shumë afër 13800, nuk duhet shumë imagjinatë për të kuptuar se shumë urdhra të nivelit institucional do të grumbullohen në këtë numër kritik psikologjik.

Pavarësisht nëse blini, shisni ose merrni porosi në kufijtë e fitimit, ky nivel është padyshim absolutisht kritik. Prandaj, nëse do të merrnim një tregti dhe do të përdornim këtë numër kryesor si ndalesën tonë, atëherë është e drejtë të themi se mund të jemi duke ftuar telashe për aq sa ka shumë të ngjarë që gjasat e ndonjë porosie të shkaktohet në këtë nivel. Rastësisht 13800 mund të ishte provuar të ishte një nivel i jashtëzakonshëm për të vendosur një tregti të shkurtër nëse besonim se paragjykimi ishte në dobësi, por vendosja e ndalesave në këtë nivel mund të ishte problem i dashur.

Pra, duke lëvizur mënjanë ngurrimin dhe kujdesin tonë për të mos vendosur ndalesa pranë numrave të afërt ose të rrumbullakët, ku tjetër duhet të kërkojmë për të vendosur ndalesat tona, a duhet të kërkojmë numra dhe nivele ose të kërkojmë sugjerime nga veprimi më i fundit i çmimeve, ose duhet t'i përdorim të dy elementët në mënyrë që të zgjedhim se ku i vendosim ndalesat tona? Pa dyshim që ne duhet të përdorim një kombinim të parashikimit dhe provave bazuar në veprimin e fundit të çmimeve.

Arritjet e fundit, uljet e fundit dhe numrat e rrumbullakët të afërt

Aty ku vendosim ndalesat tona shpesh varet nga afati kohor që po tregtojmë. Për shembull, ne nuk do të përdornim të njëjtën strategji nëse tregtonim nga tabela pesë minutëshe që kërkonin "kokën" siç do të tregtonim ditën, ose për tregtimin e trendit të ritmit. Por, për tregtimin ditor, mbase tregtimin e tabelave një orëshe, ose për tregtimin me ritëm, parimet janë zakonisht të njëjtat. Do të kërkonim pikat e kthimit siç dëshmohet nga veprimi i çmimit që ilustron lartësitë e fundit të ultave të fundit dhe vendosim ndalesat tona në përputhje me rrethanat.

Nëse shkojmë pak mbi një bazë të tregtisë, do të vendosnim ndalesën tonë pranë vëmendjes më të fundit për numrat e afërt të rrumbullakët. Për shembull, nëse do të kishim bërë një tregti të gjatë në 8 Prill me EUR / USD, do të kishim vendosur ndalesën tonë në ose afër 13680, niveli më i ulët i fundit. Regjistrimi ynë i gjatë do të ishte shkaktuar, në përputhje me strategjinë e përgjithshme që sugjerojmë në artikullin tonë javor, prirja akoma për mikun tuaj, në rreth. 13750, prandaj rreziku ynë do të ishte 70 pips. Natyrisht, atëherë do të përdorim një llogaritjen e madhësisë së pozicionit për të siguruar që rreziku ynë në këtë tregti është vetëm 1%. Nëse do të kishim një madhësi llogarie prej $ 7,000 rreziku ynë do të ishte 1% ose 70 $ afërsisht një rrezik prej 1 pip për dollar. Le të shohim tani tregtinë ditore duke përdorur të njëjtën siguri kohët e fundit.

Duke parë një tabelë katër orëshe, preferenca jonë do të kishte qenë shkurtimi i tregut bazuar në veprimin e çmimeve të zhvilluar që dje. Ne do të identifikonim lartësinë e fundit të afërsisht. 13900 e cila nuk është pozicioni i saktë që do të vendosnim në ndalesën tonë duke pasur parasysh shqetësimet tona rreth numrave të afërt të rrumbullakët. Prandaj mund të dëshirojmë ta vendosim ndalesën tonë mbi ose pak më poshtë këtij numri raundi. Sipas metodës sonë, ne do të kishim shkuar shpejt në 13860 prandaj rreziku ynë do të ishte 40+ pips. Përsëri ne do të përdorim një llogaritës të madhësisë së pozicionit për të përcaktuar paratë e gatshme të rrezikuara bazuar në rrezikun e përqindjes për të cilin kemi vendosur në planin tonë të tregtimit. Nëse do të kishim një llogari prej $ 8,000 do të rrezikonim 1% ose $ 80 prandaj rreziku ynë do të ishte afërsisht $ 2 për pip bazuar në një humbje të ndaluar prej dyzet pip. Në të vërtetë është kaq e thjeshtë të vendosni ndalesat tona dhe të llogarisni rrezikun tonë për tregti. Por, çfarë nëse vendosim të bëjmë kokë, a mund të përdorim metoda të ngjashme? Ndoshta jo pasi bëhet shumë më komplekse, na lejo të shpjegojmë ..

Nëse jemi duke shkallëzuar, që për sa i përket tregtisë me pakicë, do të thotë të heqësh tregti nga afatet më të ulëta kohorë, siç janë kornizat kohore 3-5 minutëshe, atëherë duhet të përdorim një teknikë dukshëm të ndryshme pasi që sinqerisht nuk kemi kohë dhe luksin e të qenit në gjendje të llogaritni uljet ose ngritjet e fundit. Dhe duke qenë se mund ta gjenim veten duke tregtuar 'midis linjave' të intervalit, mund të ngrihej një argument se përpjekja për të zgjedhur nivele të larta dhe të ulta brenda një vargu është e pakuptimtë.

Prandaj ne duhet të përdorim një strategji krejtësisht të ndryshme për të llogaritur ndalesat tona, bazuar më shumë në një rrezik kundrejt kthimit të mundshëm. Prandaj ne mund të preferojmë të adoptojmë atë që e kemi quajtur më parë në kolonat tona një strategji "zjarr dhe harro". Nëse ne miratojmë një strategji të tillë, ne do të hyjmë në tregtinë tonë duke kërkuar një rrezik të përafërt 1: 1 kundrejt kthimit. Ne ndoshta do të përdorim një ndalesë zvarritëse për të zvogëluar humbjet në minimum, por do të kërkojmë një kthim 10-15 pip (minus përhapjet dhe komisionet) dhe një nivel të ngjashëm të rrezikut të pipeve. Por sido që ndalet korniza kohore janë thelbësore dhe pa dyshim që ato bëhen më kritike sa më poshtë kornizave kohore që veprojmë.
Forex Demo Llogaria Llogaria Forex Live Financoni llogarinë tuaj

Komentet janë të mbyllura.

« »