Ku dhe kur duhet të fillojnë tregtarët e rinj për të shtuar analiza teknike në tregtinë tonë

22 Prill • Mes linjave • 10059 shikime • 1 Comment në Ku dhe kur duhet të fillojnë tregtarët e rinj për të shtuar analiza teknike në tregtinë tonë

shutterstock_159274370Pasi të zbulojmë industrinë e tregtisë me pakicë, instinkti ynë natyror është të eksperimentojmë në treg me të gjitha opsionet e ndryshme teknike të disponueshme në platformën tonë të tregtisë. Ndërsa analiza themelore kërkon një grup aftësish krejtësisht të ndryshme në mënyrë që të mësosh se si ta përdorësh atë mirë, zakonisht pas një periudhe kohe kur (tregtia dhe industria e gjerë) të gjitha fillojnë të marrin kuptim, analiza teknike është një aspekt i tregtisë sonë që ne mund (në teori) të kënaqemi me shumë pak ose aspak përvojë. Prandaj, tregtia nga pikëpamja e analizës teknike mund të jetë një fushë e minuar deri te shumë pa përvojë, prandaj menduam se do ta mbulonim temën në një sasi të vogël të detajeve në këtë hyrje të kolonës.

Disponueshmëria e gatshme e analizave teknike shpesh çon në tregtarët që marrin përsipër analizën teknike pasi tendenca është që tregtarët të vrapojnë përpara se të ecin. Pra, a ekziston një udhëtim i rekomanduar për përdorimin e analizave teknike, veçanërisht për tregtarët e rinj, që gradualisht i fut tregtarët e rinj në analizën teknike në një mënyrë të qetë dhe të matur? Në këtë hyrje të kolonës ne do të shohim se çfarë 'hapa foshnjeje' duhet të bëjnë tregtarët e rinj në mënyrë që të fusin gradualisht analiza teknike në tregtinë e tyre pa u futur në kokë.

Në tonë "a është prirja akoma shoku juaj?" seksioni i analizës teknike javore, ne me qëllim e mbajmë analizën tonë shumë të thjeshtë dhe ka disa arsye për këtë. Së pari, ne duhet ta bëjmë analizën tonë të lexueshme në anglisht për shumë nga klientët tanë të cilët jo domosdoshmërisht flasin anglisht si gjuhën e tyre të parë. Së dyti, ne duhet të sigurojmë që analiza po plotëson nivelin e përgjithshëm mesatar të aftësive, duke siguruar që shumica e tregtarëve të rinj do të jenë në gjendje të marrin diçka të vlefshme nga analiza. Së fundmi, qëllimi ynë është që gradualisht të prezantojmë tregtarë të rinj në tregtimin e bazuar në tregues, i cili ka shumë kritikë që e hedhin poshtë atë si shumë të thjeshtuar për të qenë efektiv. Në analizë të veçantë teknike shpesh ngec më shumë sesa çon, megjithatë, tregtia e bazuar në tregues është një mjet i besueshëm për tregtimin e titujve / trendeve nga tabelat (siç është tabela ditore) sesa përdorimi i shumë metodave të tjera më të komplikuara të tregtisë, ose përdorimi i një tabele vanilje pa asgjë përveç çmimit në të të përfaqësuar nga, për shembull, vetëm qirinj Heikin Ashi.

Ne do të nxjerrim në pah disa nga treguesit më të përdorur zakonisht, të gjithë të përdorur në analizën tonë të prirjes javore dhe të gjithë të lënë në cilësimet e tyre standarde, në mënyrë që të ilustrojmë se sa e lehtë është të ndërtosh një strategji tregtimi me të vërtetë të thjeshtë të trendit që edhe më e tregtarët fillestarë mund të përdorin në mënyrë efektive. Do të përdorim mesataret lëvizëse, PSAR, MACD, linjat stokastike dhe RSI. Do të përdorim katër nga treguesit më të përdorur me mesataret tona lëvizëse. Për më tepër, ne do të sugjerojmë disa ndërveprime me klientët tanë pasi do të inkurajojmë në mënyrë aktive lexuesit tanë të përpilojnë tabelën përkatëse për të kuptuar plotësisht arsyetimet tona.

Grafiku për të cilin do të dëshironim lexuesit të përqendroheshin në AUD / USD në tabelën ditore, një siguri që kishte parë një prirje shumë të mirë 'të fortë' gjatë javëve të fundit, e cila mund, ose jo, të ketë ardhur papritmas fund javëve të fundit. Ne do të dëshironim që lexuesit tanë të aktivizojnë PSAR, MACD, RSI dhe linjat stokastike në paketat e tyre të skicimit. Ne gjithashtu do të dëshironim që lexuesit tanë të vendosin 21, 50, 100 dhe 200 SMA në tabelën e tyre.

Mesataret lëvizëse

Në vend që të përdorim çdo formë të kryqëzimit, ne do të shikojmë se ku janë mesataret e thjeshta lëvizëse më të përdorura, ose SMA-të, në lidhje me çmimin në tabelë. Siç mund ta shohim qartë çmimi është mbi të gjitha më së shumti i referuar SMA-ve, por kërcënon të shkelë SMA-në 21-ditore.

PSAR

PSAR tani është mbi çmimin dhe është negativ.

MACD

MACD tani është negativ dhe bën ulje më të ulëta duke përdorur histogramin vizual si udhëzues.

Linjat stokastike

Në vendosjen standarde të 14,3,3, linjat stokastike kanë kaluar dhe kanë dalë nga zona e tepërt e blerë dhe janë në mes të rrugës midis kushteve të blerjes së tepërt dhe të shitjes së tepërt.

RSI

RSI është në 59. isshtë duke ecur në rënie, por po pret të kapërcejë nivelin mesatar 'kritik' të 50 për të cilin shumë tregtarë besojnë se ndan blerësit nga shitësit kur analizojnë çdo siguri tregtare.

përfundimi

Sinjalet bearish jepen nga MACD dhe PSAR, ndërkohë linjat stokastike, të lëna në vendosjen e tyre të paracaktuar, po shfaqin tendenca bearish që kanë dalë nga zona e blerjes së tepërt. MACD është negativ dhe bën ulje më të ulëta duke përdorur vizuale të histogramit. Sidoqoftë, çmimi është akoma mbi të gjitha SMA-të kryesore, RSI pritet të kapërcejë vijën mesatare të pesëdhjetë.

Pas lëvizjes së madhe të vrullit në kthesë, e cila filloi në ose rreth 5 Marsit, është disi e pashmangshme që AUD / USD të përjetojë një ndryshim dhe kthim të lehtë të leximeve mesatare mesatare. Duke marrë në konsideratë këtë dhe leximet e sipërpërmendura, shumë tregtarë mund të preferojnë të presin për një konfigurim të përsosur dhe shumica e grupeve të treguesve të rreshtohen në mënyrë të përsosur përpara se të vendosen në dobësi. Për shembull, tregtarët mund të dëshirojnë ta ulin këtë ndërprerje të dukshme deri në thyerjen e nivelit 50 RSI dhe të presin derisa disa nga mesataret lëvizëse të prishen në dobësi; 21, 50 dhe 100 si një kërkesë minimale.

Atje shkojmë, kjo është mënyra jonë vërtet e thjeshtë e nivelit të hyrjes për të përdorur një grup treguesish për të marrë vendime racionale mbi hyrjen në treg dhe menaxhimin e tregtisë. Ne kemi lënë qëllimisht çdo analizë themelore dhe nuk kemi mbuluar menaxhimin e parave dhe ku të vendosim ndalesat duke pasur parasysh që kemi mbuluar këto dy çështje kohët e fundit në kolonën tonë midis rreshtave.

Por ajo që kemi këtu është një metodë efektive e ngritjes së probabilitetit të lartë që mund të formojë themelin e ndërmarrjes së parë të tregtarëve pa përvojë në tregtimin. Ju mund të mendoni se është shumë e thjeshtë, por këtu ka një ose dy fjalë të kujdesit dhe inkurajimit; ka shumë një tregtar legjendar të kapitalit ose FX i cili nuk ka përdorur asgjë përveç dy mesatareve lëvizëse për të marrë shumicën e vendimeve të tyre dhe ka shumë firma institucionale tregtarët e të cilëve shpesh do t'i referohen RSI dhe MACD në shënimet që u dërgojnë klientëve të tyre

Forex Demo Llogaria Llogaria Forex Live Financoni llogarinë tuaj

Komentet janë të mbyllura.

« »