Çfarë do të thotë tregtimi algoritmik Forex?

Çfarë do të thotë tregtimi algoritmik Forex?

11 janar • Artikuj mbi tregtimin e Forex • 525 shikime • Comments Off mbi Çfarë do të thotë tregtimi algoritmik Forex?

Në botën e tregtimit, shumë gjëra mund të mos na shkojnë në mendje. Ose gjërat që ne i nënvlerësojmë. E njëjta gjë është edhe me algoritminë Forex Trading. Edhe pse nuk është një terminologji që mund të na shkojë në mendje gjatë gjithë kohës, është shumë pjesë integrale e tregtimit.

Çfarë është tregtimi algoritmik Forex?

Tregtimi algoritmik Forex, ose tregtimi sipas algoritmit, është procesi me të cilin tregtimet ekzekutohen duke përdorur programe kompjuterike për të analizuar të dhënat dhe për të ekzekutuar tregti në Forex treg. Tregtarët algoritmikë varen nga metodat sasiore si p.sh Analiza teknike kur është fjala për vendimmarrje.

Koncepti i tregtimit algoritmik, ose algo-tregtimit, është kryesisht një mënyrë më teknike e tregtimit të automatizuar. Një algoritëm i vetëm është një grup rregullash matematikore që ndjek një program kompjuterik për të zgjidhur një kompjuter.

Për shembull, kur të njëjtat metoda aplikohen për tregtimin në Forex, të njëjtat probleme zakonisht përqendrohen në një kombinim të çmimit, kohës dhe vëllimit.

Nëse e ndajmë atë në pjesë, një pikë hyrjeje, një pikë dalje dhe zakonisht shënon një algoritëm-midis tyre, grupe të ndryshme rregullash ose veprimesh që përcaktojnë rrezikun.

Është interesante se thjeshtësia dhe kompleksiteti i tyre varen nga personi që programon dhe sa i thjeshtë apo i ndërlikuar ata duan të jenë. Në shumicën e rasteve, megjithatë, ato janë komplekse.

Faktorët kontribues testohen në një mjedis ku kushtet vazhdojnë të ndryshojnë dhe lëvizin, ndonjëherë edhe duke lëvizur shumë shpejt. Është përparësia kryesore që ka tregtimi algoritmik ndaj njerëzve, koha dhe shpejtësia.

Si funksionojnë algoritmet?

Shumë algoritme mund të funksionojnë njëkohësisht; nuk ka shumë fikse. Është gjithashtu një bonus sepse kjo e bën procesin e tregtimit shumë më të shpejtë dhe më produktiv. Si tregtar, ju mund të ekzekutoni qindra programe njëkohësisht, gjë që ju lejon të mbuloni shumë pozicione të ndryshme dhe një gamë të gjerë strategjish.

Dhe këtu ka më shumë lajme të mira. Për dikë që përdor algoritme, qielli është kufiri.

Përfitimet e tregtimit algoritmik

  • – Tregtimi algoritmik ka vazhduar të përparojë ndër vite, sepse ka shumë përparësi. Tregtimi algoritmik eliminon elementin e emocioneve nga tregtimi. Është mjaft e zakonshme që tregtarët të marrin vendime emocionale në vend të atyre racionale kur bëhet fjalë për tregtinë. Por edhe tregtimi na ndihmon të kujdesemi për këtë.
  • – Së bashku me këtë, algo trading mund të përmirësojë edhe ekzekutimin e tregtimeve. Meqenëse është me shumë detyra dhe një metodologji shumë më e shpejtë, shumë punë kryhen shpejt. Kjo e bën tregtarin të arrijë shumë më tepër sesa nëse nuk do të përdorte algoritme. Me algo trading, është shumë më e lehtë të ekzekutosh një backtest pasi mund të marrësh të dhënat e kaluara dhe t'i analizosh ato. Tregtimi është thjesht më argëtues dhe më i arritshëm.
  • – Edhe pse ka shumë avantazhe për tregtimin algo, ka disa pengesa. Një pengesë e madhe e këtij tregtimi është se duke qenë se ata e bëjnë atë me një normë kaq të lartë, një gabim i vogël mund të çojë në humbje të konsiderueshme financiare brenda pak minutash. Një tregtar është i detyruar të humbasë kontrollin në një situatë të tillë.

Në botën e tregtimit në Forex, tregtimi algoritmik ka gjetur përdorime të shumta dhe ka fituar popullaritet të madh. Ai e ka bërë jetën e tregtarëve më të lehtë, duke e bërë tregtinë më argëtuese dhe produktive.

Komentet janë të mbyllura.

« »