Çfarë na tërhoqi në tregtinë me valutë, pse e bëjmë, si po working funksionon ’për ne, a i kemi përmbushur qëllimet tona?

30 Prill • Mes linjave • 12174 shikime • 1 Comment më Çfarë na tërhoqi në tregtinë me valutë, pse e bëjmë, si po na 'funksionon', a i kemi përmbushur qëllimet tona?

shutterstock_189805748Kohë pas kohe, ia vlen të bësh një hap prapa në mënyrë që të bëjmë një "pamje helikopteri" se ku jemi aktualisht në lidhje me qëllimet personale që kemi vendosur fillimisht kur kemi hyrë për herë të parë në këtë industri.

Arsyeja pse ia vlen të marrësh një pamje të vendit ku jemi është të shohim nëse qëllimet dhe synimet që kemi vendosur në fillim të udhëtimit tonë tregtar janë përmbushur, apo janë afër përmbushjes. Dhe nëse jo pse jo dhe nëse kërkohen disa 'rregullime' në mënyrë që të na vendosin përsëri në binarë.

Disa nga synimet dhe synimet që kishim kur bëmë hapat e parë të foshnjës në këtë industri ishin mjaft të dukshme. Për shembull, ne mund të kemi dashur pavarësinë tonë dhe thjesht (dhe mbase naivisht) kemi dashur të "fitojmë shumë para". Pavarësia mund të merret mjaft lehtë, megjithatë, fitimi i parave, nga një treg që fillimisht e kemi parë si një bandit i armatosur i anuar në favorin tonë, është një propozim shumë më i vështirë.

Disa synime të tjera që mund të kemi vendosur do të kenë qenë më delikate; ne mund të kemi dashur një ndryshim të plotë në karrierë pasi kemi pranuar që mbi të gjitha industria e tregtimit të valutave dhe më gjerë mund të jetë në të vërtetë një shtëpi ideale për më kreativët midis nesh.

Pra, le të shohim shumë nga aspektet që fillimisht na tërhoqën në industri dhe ndoshta ne mund të bëjmë një shënim mendor se ku jemi në shkallën tonë të zhvillimit personal. Për shembull, nëse pavarësia ishte një nga synimet tona kryesore, si po e rendisim atë, për shembull, në një shkallë ndërmjet 1-10?

Pse jemi akoma në tregti?

Ne jemi duke bërë tregti në mënyrë që të fitojmë para, duke qenë përfundimisht të vetëpunësuar dhe të pavarur nga prangat e të punësuarve. Ne shpresojmë të krijojmë të ardhura të mira, të shijojmë disa nga lukset në jetë dhe të ndërtojmë një jetesë të qëndrueshme dhe të qëndrueshme nga një industri në të cilën ne kënaqemi të jemi pjesë e saj. Ne jemi akoma duke tregtuar sepse ndoshta, në periudhën afatshkurtër dhe afatmesme, ne i kemi arritur qëllimet tona. Ne jemi duke shijuar sfidën tonë të sapo gjetur dhe po e shohim atë shpërblyese financiarisht, intelektualisht dhe emocionalisht. Pyetja jonë tjetër - a jemi në shënjestër për të goditur ambiciet afatgjata që i kemi vendosur vetes?

Çfarë shpresonim të fitonim?

Ne shpresonim të fitonim pavarësinë tonë, shpresonim të fitonim para, shpresuam të fitonim një mënyrë jetese eventuale që nuk mund ta kishim arritur nëse do të qëndronim në punën tonë nëntë deri në pesë. Ne shpresonim të gjenim një industri të re stimuluese dhe sfiduese dhe përfundimisht të konsideroheshim ekspertë në fushën tonë. Dhe si pasojë zhvilloni më shumë vetë-respekt, vetëbesim dhe respekt midis kolegëve tanë në grupin tonë të kolegëve. A i kemi arritur standardet që do të vendosnim vetë dhe pozitën në komunitetin tonë tregtar për të cilin do të shpresonim?

Çfarë na ndau nga tregtarët e tjerë që konfirmuan përshtatshmërinë tonë për tregti?

Ne ishim / jemi me mendje të vetme, këmbëngulës, patëm (dhe ende kemi) qëndrueshmërinë e nevojshme mendore dhe fizike për të vazhduar thjesht duke kaluar pengesat e shumta që industria mund të vendosë në rrugën tonë. Ne nuk jemi tipi i individit për t'u shtyrë nga diçka në shenjat e para të rezistencës. Ne jemi të adaptueshëm, të arsyeshëm dhe të shkathët. Ne kemi zhvilluar aftësi të ndryshme përballuese në mënyrë që të përballemi me të gjitha ngritjet dhe ngritjet dhe eventualitetet që kjo industri mund të na hedhë. Pavarësisht uljeve dhe ngritjeve dhe goditjeve industria na ka goditur; a kemi ende mentalitetin dhe qasjen e duhur mendore për tregtinë tonë?

Cilat ishin / janë dobësitë tona?

Shumë tregtarë kanë vështirësi në zbatimin e introspeksionit në veprimet e tyre, shpesh çështja e thjeshtë e egos sonë pengon. Përderisa i pranojmë pikat tona të forta, ne shpesh nuk arrijmë t'i njohim dobësitë tona, të cilat kërkojnë po aq njohje dhe punë, sa pikat tona të forta. A jemi akoma të vrullshëm, a nxitojmë në tregti; a nuk arrijmë t’i përmbahemi planit tonë të tregtisë? A kemi probleme t’i shkurtojmë fituesit dhe t’i mbajmë humbësit? Me pak fjalë, a kemi fituar kontrollin e elementeve të dukshme shkatërruese që shpesh mund të dëmtojnë të ardhmen tonë tregtare?

Sa kohë i kemi kushtuar tregtisë dhe a ia ka vlejtur?

Muajt ​​fluturojnë gjatë tregtisë si vitet, ne kërkojmë një formë metrike në mënyrë që të vlerësojmë se sa e vlefshme ka qenë koha jonë. Thjesht, a ia ka vlejtur koha që kemi shpenzuar dhe energjia që kemi dhënë për të mësuar aftësitë tona të reja? A jemi vazhdimisht të suksesshëm dhe fitimprurës dhe nëse jo, a mund të vizualizojmë një pikë në një të ardhme jo shumë të largët, kur mund të jemi? Ka pak kuptim për t'i kushtuar kohën tonë rastësisht një sipërmarrjeje pa ndonjë shpërblim, megjithatë, lajmi i mirë është se nuk është kurrë vonë për t'u përqëndruar përsëri dhe për të vendosur disa qëllime afatshkurtra, afatmesme dhe afatgjata për tregtinë tonë. Nëse nuk vendosim disa momente historike, do të kemi shumë pak për të gjykuar nivelet tona të përgjithshme të performancës sipas.

A ka ndryshuar stili ynë i tregtisë gjatë muajve dhe ose viteve?

A filluam si tregtarë ditorë dhe u ngjitëm në tregtinë e trendit / ritmit? A gjetëm një ndërmjetës ECN / STP me përhapje dhe komisione të ulëta që na mundësuan të tregtonin kokën pa mundim duke punuar në afatet më të ulëta kohore? Si ka ndryshuar pikëpamja jonë se ku besojmë se mund të marrim para nga tregu? Tejkalimi i pengesave dhe të qenit i adaptueshëm janë dy nga karakteristikat që do të tregojnë shumë tregtarë të suksesshëm. Aftësia për të ndryshuar diçka që nuk funksionon gjithashtu. Ne mund të zbulojmë se stili dhe zgjedhjet tona të tregtisë përshtaten me kufizimet tona kohore, mund të zbulojmë se zgjedhjet përshtaten me pikat e forta dhe të forta.

përfundim

Siç mund të shihet qartë nga pyetjet e lartpërmendura, shumë nga objektivat që kishim dhe shumë nga pikëpamjet që kishim më parë, ndryshojnë ndërsa bëhemi më me përvojë si tregtarë. Marrja e një pamje të re se ku jemi aktualisht mund të provojë të jetë një ushtrim jashtëzakonisht i dobishëm. Similarshtë e ngjashme me kryerjen e një skanimi të plotë të trupit si individë në mënyrë që të vlerësojmë nivelet tona të përgjithshme të shëndetit të tregtarit. Vetëm skanimi ynë është më shumë mendor sesa fizik.

Forex Demo Llogaria Llogaria Forex Live Financoni llogarinë tuaj

Komentet janë të mbyllura.

« »