Psikologjia Forex: Pse dështojnë tregtarët?

Psikologjia e përfshirë në Forex Trading

27 shkurt • Mes linjave • 10678 shikime • Comments Off mbi psikologjinë e përfshirë në tregtinë e Forex

3 Ms e tregtimit është një fenomen shpesh i referuar kur diskutohet tregtia; mendja, metoda dhe administrimi i parave janë bërë termat e pranuar me të cilët ne përcaktojmë disiplinat e përfshira në tregti. Metoda përcaktohet përgjithësisht si strategjia e tregtisë që kemi krijuar; çiftet e monedhës që tregtojmë, afatet kohore, analizat që mbështesin vendimet tona, etj.

Menaxhimi i parave ka të bëjë me rrezikun që marrim përsipër në çdo tregti që marrim dhe ndoshta nivelin e përgjithshëm të tërheqjes dhe rrezikun që jemi të përgatitur të pranojmë si pjesë e planit tonë të tregtimit.

Mendja, shpesh e referuar si psikologji e përfshirë në tregti, shpesh është hedhur poshtë si më pak e rëndësishmja nga 3 Znj. Sidoqoftë, shumë autorë të materialit tregtar do të argumentojnë që mendja jonë tregtare duhet të renditet më lart sesa metoda dhe menaxhimi i parave. Pohimi është që derisa të marrim kontrollin e çështjeve të ndryshme të mendjes të cilat mund të dëmtojnë në mënyrë të pariparueshme potencialin tonë të tregtisë, atëherë 2 Zonat e tjera bëhen të parëndësishme. Sa i vërtetë është ky pretendim, formon bazën e këtij diskutimi.

Si e referojmë psikologjinë, kur po përdorim termin dhe konceptin në tregti? Ndoshta kuptimi më i rëndësishëm është thjesht versionet e një fraze që ne shpesh dëgjojmë; "Duke e çuar mendjen në vendin e duhur". Ne e përdorim këtë lloj fraze në shumë aspekte të jetës sonë dhe ka raste kur zgjidhja e mendjeve tona është thelbësore.

Organizimi i të gjitha mendimeve tona, në mënyrë që të sigurohemi se jemi në vendin e duhur psikologjikisht për të tregtuar Forex nga shtëpia ose një ambient i vogël zyre, mund të përfaqësojë një sfidë të ngjashme për të folurit në publik. Përderisa mund të mos përfshijë të njëjtin stres nxitës të djersës, streset që pësojmë ndërsa tregtojmë, të cilat veçanërisht rriten kur jemi tregtarë fillestarë, shpesh mund të ndjehen mbingarkuese. Por ka shumë ushtrime të thjeshta që ne mund të përdorim, si pjesë e planit tonë të përgjithshëm të tregtisë, të cilat mund të ndihmojnë në mënyrë drastike për të zgjidhur mendjen tonë, para se të fillojë seanca jonë e tregtimit dhe dita e tregtimit.

 

Forex Demo Llogaria Llogaria Forex Live Financoni llogarinë tuaj

 

Në këtë artikull të shkurtër, ne nuk mund të mbulojmë të gjitha ushtrimet që mund të zgjidhin mendjen tuaj tregtare, prandaj ne do të përqendrohemi në një aspekt kryesor që do t'ju ndihmojë të siguroni që ju të mund të zhvilloni një qetësi dhe gatishmëri për sfidat e tregtisë; përgatitja dhe rutina.

"Mos përgatitja dhe përgatitja për të dështuar", është një frazë që ne shpesh përdorim në tregti dhe përgatitja është një koncept i nënvlerësuar. Pasja e një liste kontrolli dhe sigurimi që respektohet në mënyrë rutinore dhe metodike mund të na përqendrojë, të na qetësojë, të na përqendrojë dhe të na përcaktojë për të siguruar që jemi në kornizën më të mirë të mundshme të tregtisë.

Sigurohuni që të jeni në dijeni të ngjarjeve kryesore themelore të kalendarit ekonomik që do të publikohen ditën. Sigurohuni që jeni në dijeni të ndonjë lajmi të ri, ose lajmeve që u publikuan brenda natës. Kontrolloni për çdo lëvizje të pazakontë të monedhës në afërsisht të zakonshme. 28 çifte monedhash që shumica e tregtarëve do të konsideronin tregtimin, në atë mënyrë ju mund të zbuloni disa korrelacione në zhvillim. Kontrolloni bilancin e llogarisë tuaj, kontrolloni pozicionet tuaja të hapura, kontrolloni burimet tuaja të lajmeve. Pse të mos kontrolloni edhe shërbimin tuaj me bandë të gjerë për shpejtësi ngarkimi dhe shkarkimi? Ka më shumë kontrolle që mund të sugjerojmë, por ju merrni idenë e përgjithshme. Në këtë mënyrë ne kemi filluar të përqendrohemi në sfidën përpara.

Ndoshta ndërsa jemi duke praktikuar rutinën tonë të kontrolleve, ne po kënaqemi me një formë të ndërmjetësimit; ne mund të fillojmë të kryejmë një skanim mendor të mirëqenies sonë në mënyrë të pavetëdijshme. Si po ndihemi, si është frymëmarrja, si janë nivelet aktuale të optimizmit tonë tregtar, cili është qëllimi ynë për sot, këtë javë, këtë vit, cili është qëllimi ynë?

Qëllimi ynë në këtë artikull është të tërheqim vëmendjen tuaj në temën e psikologjisë për të cilën tregtia ishte e shqetësuar. Duke pasur parasysh se ka disa romane të rekomanduara të botuara nga tregtarë shumë të respektuar për këtë temë, ne mund ta heqim sipërfaqen me rreth 800 fjalë. Shtë një fenomen magjepsës, që ia vlen të eksplorohet gjatë periudhave tuaja më të qeta të tregtisë.

Komentet janë të mbyllura.

« »