A duhet të përpiqemi të ruajmë dhe të kufizojmë dëmin e një tregtie që ka shkuar keq, apo thjesht ta pranojmë dhe të vazhdojmë përpara?

25 Prill • Mes linjave • 10650 shikime • Comments Off më A duhet të përpiqemi të ruajmë dhe të kufizojmë dëmin e një tregtie që ka shkuar keq, apo thjesht ta pranojmë dhe të vazhdojmë përpara?

shutterstock_85805626Pavarësisht se sa e përsosur ne besojmë se metoda jonë e tregtimit është, pa marrë parasysh sa e fortë është strategjia jonë e përgjithshme e tregtisë dhe pa marrë parasysh sa e plotë ne besojmë se plani ynë i tregtimit është që të gjithë tregtarët (ndonjëherë) do të kapen në tregti që thjesht 'shkojnë keq' pavarësisht nesh duke ndjekur planin tonë të tregtisë dhe duke ekzekutuar strategjinë tonë të tregtisë në letër.

Tregtimet mund të shkojnë keq menjëherë pas hyrjes; duke mos lëvizur kurrë në fitim dhe thjesht duke e përmbysur menjëherë trendin, ose mund të përjetojmë një formë të anashkalimit teknik. Ne mund të marrim një sinjal për të hyrë në ngjarjet kryesore të lajmeve me ndikim të lartë, por të kapemi pasi pikat e sigurisë të rigjenerojnë më pas. Shkurtimisht, ka një mori arsyesh pse një tregti potencialisht e mirë, një tregti e ekzekutuar sipas planit tonë të tregtisë, mund të shkojë keq.

Në këtë artikull ne do të shohim se cilat masa kontrolli mund të vendosim për të mbrojtur veten nga shkëmbimi i tregtisë dhe nëse ka ndonjë masë të kufizimit të dëmit ne mund të zbatojmë në strategjinë tonë tregtare përtej instrumenteve të prera të humbjeve të ndaluara që mund të ndihmojnë ne kufizojmë dëmin në llogaritë tona tregtare.

Ne nuk kemi nevojë të mendojmë për "ruajtjen" e tregtive të këqija, më e mira që mund të bëjmë është hapja dhe mbyllja e tregtisë

Megjithëse është në dukje një deklaratë shumë e thjeshtë, ka shumë të vërtetë dhe kuptim në këtë astar. Tregtitë duhet të hapen dhe mbyllen sipas planit tonë të tregtimit, asnjë tregti nuk duhet të ekzekutohet jashtë këtij plani. Më e mira që mund të bëjmë është hapja dhe mbyllja e tregtisë si pjesë e këtij plani dhe pas kësaj ne jemi thjesht në mëshirën e tregut mbi të cilin nuk kemi kontroll. Ne mund të ndikojmë vetëm në ndryshimin e atyre artikujve të tregtisë që mund të kontrollojmë.

Ne duhet të marrim zanate vetëm në të cilat kemi besim 100% kur tërheqim këmbëzën

Megjithëse ne marrim vetëm tregti që janë 100% në përputhje me planin tonë dhe si tregtime të tilla në të cilat kemi besim 100%, gjithmonë do të ketë tregti në të cilat gjendemi në të cilat do të dëshironim të mos i kishim marrë. Ne kurrë nuk mund të marrim tregti që janë absolutisht 100% të mundshme ose të sigurta. Prandaj, ne do të hyjmë në tregti që urojmë të mos i kemi pasur kurrë në pika të caktuara në karrierën tonë tregtare. Kur klikojmë në atë konfirmim të porosisë, ne kemi bërë gjithçka që mundemi për të anuar rrezikun në favorin tonë me probabilitetin më të lartë. Nëse nuk jemi të bindur se e kemi bërë këtë, atëherë nuk duhet të klikojmë në konfirmimin e porosisë.

Menjëherë shqyrtimi pse tregtia po shkon kundër jush

Le ta vendosim veten në një situatë të drejtpërdrejtë; aktualisht kemi kohë që Aussie ka hyrë në fillim të Prillit, rreth 4 Prillit. Sidoqoftë, pasi kemi parë tregtinë të shkojë në fitim të konsiderueshëm, rreth 100 pips, duke parë veprimin e çmimit sot, pasi kemi lexuar të gjitha analizat themelore të kohëve të fundit dhe të kemi parë se avullimi i fitimit tonë tani, ne po shqyrtojmë nëse do të ndalojmë ose jo tregtinë tonë dhe do të konsiderojmë kthimin prapa drejtimi ynë tregtar. Por çështja e vërtetë është e dyfishtë; sinjalet tona për të ndaluar tregtinë tonë nuk janë shkaktuar dhe ne nuk kemi marrë asnjë sinjal për të bërë një tregti të shkurtër. Tani jemi 'të mbërthyer' në tokën e askujt, tregtia tani është nën ujë, por nuk ka arritur nivelin tonë të ndalimit dhe asnjë nga treguesit te të cilët mbështetemi për ekzekutimin e tregtisë nuk ka shkaktuar. Kjo është kur aftësitë tona diskrete të tregtisë ngrihen në majë. A e mbyllim herët dhe e marrim humbjen, shpresojmë që tregtia të kthehet dhe të qëndrojmë me të, apo thjesht presim që sinjali ynë të mbyllet?

Tregtimi në tokën e askujt

Ne përmendëm më parë frazën "toka e askujt" në lidhje me tregtinë, ajo që ne nënkuptojmë me këtë është e dyfishtë. Ose të veprojmë jashtë planit tonë të tregtimit dhe të marrim tregti që nuk përshtaten me kriteret tona të përcaktuara në plan, ose duke e gjetur veten 'në mes të tregtisë' dhe në dyshim nëse duhet ose jo të përdorim diskrecionin tonë duke ndërprerë tregtinë manualisht . Pra, a është përgjigjja për enigmën tonë tregtare Aussie (që aktualisht po dyshojmë) pasi tani është në territor negativ për të mos u kapur në tokën e askujt? Po është përgjigjja e shkurtër. Ne ose përdorim sistemin tregtar të bazuar në treguesit për të mbyllur tregtinë pa mëshirë dhe pa hezitim dhe presim që sinjali ynë të shkurtojë sigurinë, ose ndërhyjmë manualisht pa hezitim, ajo që nuk bëjmë është lëvizja e ndalesave tona, zvarritëse ose ndryshe, në një bëj që tregtia të 'kthehet' në rrugën tonë.

Njihni rrezikun tonë para se të hyjmë

Të gjitha rezultatet e çdo tregtie duhet të hartëzohen përpara se të merret tregtia. Ne nuk e dimë se çfarë do të ndodhë, por duhet të dimë se çfarë do të bëjmë brenda gamës sonë të rezultateve të mundshme. Nuk është e nevojshme të "kursejmë" gjithçka që ne thjesht bëjmë atë që kemi planifikuar të bëjmë. Një tregti e mirë është ajo që bazohet në rregullat e metodës sonë dhe një tregti e keqe është ajo që ne morëm duke thyer rregullat tona në një vërshim gjaku. Në disa mënyra, rezultati i të dy tregtive është i parëndësishëm në lidhje me faktin nëse ato janë të mira apo të këqija.

E vetmja tregti e keqe që ekziston është ajo që bie ndesh me rregullat tuaja

Ashtë një fakt që tregtia ndonjëherë nuk funksionon, prandaj ne thjesht e mbyllim tregtinë dhe vazhdojmë përpara. Nëse hynim në tregti bazuar në rregullat tona, ishte një tregti e mirë. Tregu bën atë që dëshiron të bëjë pavarësisht nga tregtia jonë. Ne gjejmë një sërë rregullash që prodhojnë një pritje pozitive dhe ne e tregtojmë atë, nuk marrim avull të mbështjellë mbi një tregti që nuk funksionoi.

Jo çdo tregti përfundon si fituese. Dhe jo çdo fitues është një tregti e mirë dhe jo çdo tregti e humbur është një tregti e keqe. Ne nuk mund të fitojmë para në çdo tregti. Mos u mundoni të shmangni humbjen e tregtisë. Krijoni rregulla dhe më pas qëndroni në to. Isshtë mënyra e vetme për të pasur sukses në këtë biznes.

Forex Demo Llogaria Llogaria Forex Live Financoni llogarinë tuaj

Komentet janë të mbyllura.

« »