Veprimi i çmimit në tabela 'të zhveshura' duke përdorur qirinj Heikin Ashi, sa thjeshtësia mund të trullos kompleksitetin

19 dhjetor • Mes linjave • 20604 shikime • 1 Comment mbi veprimin e Çmimit në tabela 'të zhveshura' duke përdorur qirinj Heikin Ashi, sa thjeshtësia mund të trullos kompleksitetin

shutterstock_126901910Nuk ka asnjë debat që tregtimi i bazuar në tregues në të vërtetë 'funksionon', pavarësisht nga nivelet e kritikave nga tregtarët me përvojë dhe të suksesshëm, tregtimi i bazuar në tregues i ka rezistuar kohës. Tregtimi i bazuar në tregues funksionon veçanërisht mirë në grafikun ditor, i cili është afati kohor në të cilin krijuesit e treguesve të ndryshëm projektuan treguesit për të punuar. Nëse tregtarët lexojnë artikuj që përmbajnë opinione nga analistë kryesorë në institucionet kryesore, ata do të kuptojnë shpejt se, në krye të zinxhirit tonë ushqimor, treguesit përdoren në mënyrë shumë efektive. Herë pas here artikujt do t'u referohen analistëve për shembull JP Morgan ose Morgan Stanley dhe përdorimin e tyre të treguesve të caktuar. Artikujt në Bloomberg ose Reuters, shpesh citojnë përdorimin e treguesve të mbishitur ose të mbiblerë, si RSI dhe stokastikë, ose citojnë brezat Bollinger dhe ADX. Shumë tregtarë në krye të profesionit të tyre në institucione përdorin në fakt tregues të vetëm ose të shumëfishtë për të bazuar vendimet e tyre. Në mënyrë të ngjashme, artikujt shpesh do të tregojnë mendimin në lidhje me numrat e afërt të rrumbullakët dhe mesataret e thjeshta lëvizëse siç është SMA 200. Megjithatë, pavarësisht efektivitetit të treguesve, ekziston një kritikë që është e vështirë për t'u argumentuar kundrejt - që treguesit vonojnë.
Pavarësisht opinionit për të kundërtën, nuk ka tregues që të çojnë, të gjithë treguesit me të cilët jemi njohur në fakt vonojnë. Nuk ka tregues që mund të parashikojnë lëvizjet e çmimeve. Shumë tregues mund të sugjerojnë pika kthese, ose shterjen e një lëvizjeje të momentit, por asnjëri nuk mund të parashikojë se ku do të çojë çmimi. Metodat e tregtimit të bazuara në tregues dhe strategjitë e përgjithshme janë mekanizma të shkëlqyer për çmimin vijues. Kjo mungesë e cilësisë parashikuese është ajo që bën që shumë tregtarë të braktisin strategjitë e bazuara në tregues në favor të veprimit të çmimeve. Veprimi i çmimit është, sipas besimit të shumë tregtarëve me përvojë dhe të suksesshëm, e vetmja metodë e tregtimit që mund të përfaqësojë menjëherë ndjenjën e investitorëve dhe si e tillë ka potencialin të çojë në krahasim me vonesën në një tabelë, veçanërisht në një kornizë kohore ditore.

Veprimi i çmimeve shpesh mund të ngatërrojë tregtarët e rinj

Pavarësisht nga thjeshtësia e veprimit të çmimit, është një paradoks tregtar që tregtarët e rinj duket se duhet të eksperimentojnë me metodat e tregtimit të bazuara në tregues përpara se të zbulojnë dhe eksperimentojnë me atë që ne e quajmë "veprim çmimi". Një nga arsyet është se shumë tregtarë të rinj ngatërrohen me konceptin e niveleve më të larta ose më të ulëta dhe niveleve më të ulëta, uljeve më të larta. Në këtë fazë, ndoshta është e mençur të jepet një përkufizim i veprimit të çmimit me të cilin shumica e tregtarëve dhe analistëve do të pajtoheshin…

Çfarë është veprimi i çmimeve?

Veprimi i çmimit është një formë e analizës teknike. Ajo që e dallon atë nga shumica e formave të analizës teknike është se fokusi i saj kryesor është lidhja e çmimit aktual të një letre me çmimet e tij të kaluara, në krahasim me vlerat që rrjedhin nga historia e atij çmimi. Kjo histori e kaluar përfshin luhatjet e larta dhe luhatjet e ulëta, linjat e trendit dhe nivelet e mbështetjes dhe rezistencës. Me veprimin e tij më të thjeshtë të çmimit, përpiqet të përshkruajë proceset e mendimit njerëzor të përdorura nga tregtarët me përvojë, jodisiplinore ndërsa vëzhgojnë dhe tregtojnë tregjet e tyre. Veprimi i çmimit është thjesht mënyra se si çmimet ndryshojnë - veprimi i çmimit. Vërehet lehtësisht në tregje ku likuiditeti dhe paqëndrueshmëria e çmimeve janë më të lartat. Tregtarët vëzhgojnë madhësinë relative, formën, pozicionin, rritjen (kur shikojnë çmimin aktual në kohë reale) dhe vëllimin (opsionale) të shufrave në një tabelë OHLC ose shandan, duke filluar aq thjeshtë sa një shirit i vetëm, më shpesh i kombinuar me grafikun formacionet e gjetura në analiza më të gjera teknike si mesataret lëvizëse, linjat e trendit ose diapazoni i tregtimit. Përdorimi i analizës së veprimit të çmimeve për spekulime financiare nuk përjashton përdorimin e njëkohshëm të teknikave të tjera të analizës, dhe nga ana tjetër, një tregtar minimalist i veprimit të çmimit mund të mbështetet plotësisht në interpretimin e sjelljes së veprimit të çmimit për të ndërtuar një strategji tregtare.

Veprimi i çmimit duke përdorur vetëm qirinjtë Heikin Ashi

Pavarësisht nga thjeshtësia e përgjithshme, ekziston një metodë e tregtimit të veprimit të çmimeve që thjeshton procesin edhe më tej - duke përdorur qirinjtë Heikin Ashi në mënyrë të veçantë pa asnjë linja trendi, nivele të pikës së rrotullimit ose duke përdorur mesataret kryesore lëvizëse si 300 SMA. Shandanët Heikin-Ashi janë një degëzim nga shandanët japonezë. Heikin-Ashi Candlesticks përdorin të dhënat hapje-mbyllje nga periudha e mëparshme dhe të dhënat e hapura-lartë-të ulët-mbylljes nga periudha aktuale për të krijuar një shandan të kombinuar. Shandani që rezulton filtron pak zhurmë në një përpjekje për të kapur më mirë trendin. Në japonisht, Heikin do të thotë "mesatar" dhe "ashi" do të thotë "ritëm". Të marra së bashku, Heikin-Ashi përfaqëson ritmin mesatar të çmimeve. Shandanët Heikin-Ashi nuk përdoren si shandanët normalë. Dhjetra modele të ndryshimit bullish ose bearish që përbëhen nga 1-3 shandanë nuk gjenden. Në vend të kësaj, këta shandan mund të përdoren për të identifikuar periudhat e tendencës, pikat e mundshme të kthimit dhe modelet klasike të analizës teknike.

Thjeshtësia e qirinjve Heikin Ashi

Tregtimi me qirinjtë Heikin Ashi thjeshton konceptin e përgjithshëm pasi ka shumë më pak për të parë, analizuar dhe marrë vendime. "Leximi" i qirinjve, për sa i përket sjelljes së çmimit, bëhet i thjeshtësuar, veçanërisht në krahasim me përdorimin e modeleve të zakonshme të shandanit të cilët kërkojnë shumë më tepër aftësi dhe praktikë për të deshifruar. Për shembull, me Heikin Ashi ka kryesisht vetëm dy modele qirinjsh në grafikun ditor që mund të tregojnë një kthesë (një përmbysje në ndjenjë); maja rrotulluese dhe doji. Në mënyrë të ngjashme, nëse tregtarët përdorin një vendosje shandani të zbrazët ose të mbushur në grafikët e tyre, shandani ose shiriti i mbushur përfaqëson kushte uljeje, ndërsa shandani i zbrazët i zbrazët tregon ndjenjën rritëse.
Pas kësaj, e vetmja kërkesë tjetër për të vlerësuar ndjenjën është forma aktuale e qiririt. Një trup i gjatë i mbyllur me një hije të konsiderueshme është i barabartë me një tendencë të fortë, veçanërisht nëse ky model përsëritet gjatë qirinjve disa ditësh. Krahasimi dhe krahasimi i kësaj me përpjekjen për të deshifruar ndjenjën duke përdorur shandanë të zakonshëm i jep municion teorisë se tregtimi duke përdorur qirinj HA është shumë më i thjeshtë, por megjithatë nuk humbet asnjë nga favoret e supozuara të veprimit të çmimit të natyrës parashikuese të tregtarit. Për tregtarët e rinj dhe të rinj, Heikin Ashi ofron një mundësi të jashtëzakonshme për të zbuluar përfitimet e tregtimit nga një tabelë e pastër dhe e parregullt. Ai ofron një zgjidhje të përsosur 'në gjysmë të rrugës' ndërmjet tregtimit të bazuar në tregues dhe përdorimit të shandanëve tradicionalë. Shumë tregtarë në fakt përpiqen të eksperimentojnë me Heikin Ashi dhe qëndrojnë me të duke pasur parasysh thjeshtësinë dhe efektivitetin e tij pasi qartësia dhe efikasiteti i shfaqur në grafikët e përditshëm ofron disa nga metodat më të mira të interpretimit në dispozicion.       Forex Demo Llogaria Llogaria Forex Live Financoni llogarinë tuaj

Komentet janë të mbyllura.

« »