Tregtitë tona më të paharrueshme

17 Prill • Mes linjave • 12050 shikime • Comments Off në tregtitë tona më të paharrueshme

shutterstock_101520898Kur ia shtrojmë pyetjen një grupi tregtarësh; "Cilat ishin tregtitë tuaja më të paharrueshme?" ne shpesh jemi takuar me një larmi përgjigjesh të cilat kryesisht varen nga vendi ku tregtarët janë në kurbën e tyre të të mësuarit të zhvillimit personal. Përgjigjet që do të marrim nga: tregtarët e rinj, tregtarët që sapo kanë filluar të hartojnë një plan tregtar së bashku me një strategji tregtare që funksionon ose tregtarë me përvojë dhe të suksesshëm do të ndryshojnë shumë. Dhe janë ato ndryshime thelbësore dhe ato që ato përfaqësojnë, ne duam të përqendrohemi në këtë hyrje të kolonës.

Tre "grupet e tregtarëve" të ndryshëm që kemi identifikuar për qëllimin e këtij artikulli eksperimental dhe përgjigjet që marrim përsëri do të nxjerrin në pah shumë rreth vendit ku jemi si tregtarë individualë, ajo që ne e njohim si tregti të aftë gjithashtu ndryshon në mënyrë të jashtëzakonshme ndërsa maturohemi si tregtarë . Për tregtarët e rinj ata mund të nxjerrin në pah fitoren e parë të madhe si tregtinë e tyre më të paharrueshme, ndërsa tregtarët më me përvojë në komunitetin tonë do të kenë kritere krejtësisht të ndryshme me të cilat të gjykojnë tregtinë e tyre më të suksesshme. Në fakt, më me përvojë mes nesh mund të shkojnë aq larg sa të nxjerrin në pah tregtinë e tyre më të mëdha humbëse si ato më të paharrueshmet, pasi këto tregti ofruan më shumë një mësim sesa ato fituese. Kjo do të ishte veçanërisht e rëndësishme nëse këto tregti humbëse do të ishin ose si pasojë e menaxhimit të dobët të parave, ose menaxhimi i dobët i parave do të çonte në një humbje më të madhe sesa do të ishte pësuar ndryshe.

Tregtarët e rinj

Reagimi i tregtarëve të rinj kur të shtrohet pyetja ndoshta do të jetë të rrëfejnë detajet mbi tregtinë e tyre më fitimprurëse, ose tregtinë e tyre të parë fituese madhore, ose tregtinë e tyre më të fundit fitimprurëse. Por kur shtyhen në të gjitha arsyet pse ata morën tregti, si i menaxhuan paratë e tyre, arsyet pse ata dolën etj., Detajet do të jenë skicë dhe të paplota, duke sugjeruar që suksesi i tregtisë është më shumë rastësisht sesa dizajn.

Nëse i bëjmë pyetje tregtarit të ri mbi planin e tyre të tregtimit; "A u mor tregtia si pjesë e planit të tyre tregtar?" ne ndoshta do të takohemi me vështrime të zbrazëta. Shkurtimisht, për shumë tregtarë të rinj, tregtitë më të paharrueshme krijohen nga fati më shumë sesa nga dizenjimi. Sidoqoftë, duke u larguar nga optimizmi që vjen me tregti të suksesshme, ndoshta janë shumë prej tregtive të humbura që bënë që tregtarët tanë përfundimisht të ulen dhe të marrin vëmendjen dhe të hapin mëngët e tyre për të filluar të krijojnë një strategji tregtare dhe ta fusin atë strategji në një plumb. plan tregtar tregtar, ndoshta me të vërtetë është tregtia më e keqe që kemi mësuar më shumë nga në ditët tona të hershme të tregtimit.

Tregtarët që flasin

Tregtarët pak më me përvojë ndoshta do të fillojnë të mbajnë mend jo vetëm tregtinë e tyre më të paharrueshme, por ka shumë të ngjarë të kujtojnë arsyet pse ata morën tregtinë dhe për më tepër pse ato tregti ishin të suksesshme. Ata mund të fillojnë të eksperimentojnë me strategji të ndryshme tregtare dhe t'i fusin ato strategji në ato që janë bazat e një plani tregtar. Tregtari ynë i ri do të ketë ende një tendencë të tregojë tregtinë e tyre më të shquar si një që 'thes' sasinë më të madhe të pips, etj.

Tregtarët me përvojë

Tregtarët tanë më me përvojë mund të luftojnë vërtet për të kujtuar tregtinë e tyre më të paharrueshme pasi gjykimi i tyre për atë që përfaqëson një tregti më të paharrueshme do të ketë ndryshuar në mënyrë të konsiderueshme gjatë viteve të fundit. Kur dikur ata do të kishin shijuar përvojën e fitimeve të konsiderueshme të tubave në një tregti individuale, kriteret e tyre tani për të gjykuar tregtinë e paharrueshme mund të kenë ndryshuar disi për të përfshirë edhe humbjen e tregtisë si të paharrueshme nëse këto tregti do të ishin pjesë e një plani të përcaktuar të tregtisë dhe humbjes u mor në vend të një fitimi më të madh në tregtinë e ardhshme. Tregtari ynë me përvojë mund të ketë kujtime të largëta nga disa prej tregtive më spektakolare që ata bënë në karrierën e tyre të hershme, por këto tregti do të kujtohen me një ndjenjë nostalgjie sesa me ndonjë emocion tjetër.

Kënaqësia e vërtetë për tregtarin më me përvojë do të ketë shumë pak lidhje me fitimin e pikëve ose pikëve pasi tregtari me përvojë është shumë më i interesuar në bilancin e përgjithshëm të llogarisë së tyre dhe objektivat që ata kanë vendosur. Nëse ata janë duke ekzekutuar tregtinë e tyre sipas planit të tyre të tregtisë dhe si pasojë e kanë kaluar tundimin për ta shkelur atë, tregtitë fituese dhe humbëse bëhen më pak të paharrueshme krahasuar me nivelin e përgjithshëm të përfitimit. Në fakt, një shkallë shqetësimi mund të hyjë në mendjen e tregtarëve me përvojë menjëherë pasi ata të kenë fituar pikë të konsiderueshme ose pikë veçanërisht përmes tregtisë së trendit / ritmit, ku fitimet mund të jenë të konsiderueshme, por siguria mund të hyjë në një periudhë ngushëllimi ose duke filluar dhe të shfaqë atë që ne termin lexime të rreme.
Forex Demo Llogaria Llogaria Forex Live Financoni llogarinë tuaj

Komentet janë të mbyllura.

« »