Rregullat kryesore të këshillimit të tregtisë së gishtit të madh të Nassim Taleb

3 Prill • Mes linjave • 11323 shikime • 1 Comment në rregullat kryesore të këshillimit të tregtisë së gishtërinjve të Nassim Taleb

shutterstock_89862334Herë pas here ia vlen të shikojmë në mendjet e disa prej: tregtarëve 'legjendar', eseistëve dhe mendimtarëve në botën tonë tregtare, në mënyrë që të shohim se cilat janë mendimet e tyre për shumë nga aspektet e tregtimit që përjetojmë çdo ditë. bazë. Me rëndësi të veçantë është aftësia e tyre për të prerë thjesht pjesët e kopjeve të shkruara në industrinë tonë dhe thjesht "të arrijnë te pika". Është sikur përvoja e tyre dekada të titrohet në jo më shumë se një duzinë pikash të qarta, relevante dhe të shkurtra që mund të korrigjojnë menjëherë disa nga pikëpamjet dhe zakonet tona të gabuara. Mark Douglas arrin ta bëjë këtë në librin e tij të shkëlqyer "Tregtia në Zonë" ku mendimet dhe besimet e tij kanë marrë një status legjendar në industrinë tonë.
Por në këtë artikull është një tjetër gjigant i botës së tregtimit ku duam të përqendrohemi – Nassim Taleb* i cili botoi nëntë “rregulla të thukta” në atë që u quajt “Dija e tij e Menaxhimit të Rrezikut Tregtar”. Lexuesit e rregullt të këtyre rubrikave do të vërejnë se (rastësisht ose projektuar) ne i kemi bërë jehonë shumë prej pretendimeve të tij në artikujt e panumërt që kemi krijuar. Për më tepër, lexuesit do të njohin përqendrimin e Taleb-it, në kufi me obsesionin, në lidhje me rrezikun e përgjithshëm dhe menaxhimin e parave, një temë që përsëritet vazhdimisht në shumë nga artikujt tanë. Në fund të këtij artikulli ne kemi prerë disa paragrafë nga Wikipedia në lidhje me Taleb-in dhe për tregtarët brenda komunitetit tonë që kërkojnë materiale leximi për të kaluar kohën midis organizimeve të tregtimit dhe për të zhvilluar një qasje më të rrumbullakosur dhe të përgjithshme holistike për industrinë tonë ne do të rekomandonim leximin e librave nga Taleb duke përfshirë Black Swan dhe Fooled By Randomness. Libri i parë jo teknik i Taleb, "Mashtruar nga rastësia", për nënvlerësimin e rolit të rastësisë në jetë, pothuajse në të njëjtën kohë me sulmet e 11 shtatorit, u zgjodh nga Fortune si një nga 75 librat më të zgjuar të njohur. Libri i tij i dytë jo-teknik, Mjellma e Zezë, rreth ngjarjeve të paparashikueshme, u botua në 2007, duke u shitur afër 3 milionë kopje (që nga shkurti 2011). Ai kaloi 36 javë në listën e librave më të shitur të New York Times, 17 me kopertinë të fortë dhe 19 javë me kapak me kapak dhe u përkthye në 31 gjuhë. Mjellma e Zezë është vlerësuar me parashikimin e krizës bankare dhe ekonomike të vitit 2008.

Drejtimi i Menaxhimit të Rrezikut të Tregtarit: Rregullat Kryesore të Thaleb-it

Rregulli nr. 1- Mos hyni në tregje dhe produkte që nuk i kuptoni. Ju do të jeni një rosë e ulur. Rregulli nr. 2- Goditja e madhe që do të bëni më pas nuk do të ngjajë me atë që keni marrë të fundit. Mos dëgjoni konsensusin se ku janë rreziqet (d.m.th. rreziqet e treguara nga VAR). Ajo që do t'ju lëndojë është ajo që prisni më së paku. Rregulli nr. 3- Besoni gjysmën e asaj që lexoni, asnjë të asaj që dëgjoni. Asnjëherë mos studioni një teori përpara se të bëni vëzhgimin dhe të menduarit tuaj. Lexoni çdo pjesë të hulumtimit teorik që mundeni - por qëndroni një tregtar. Një studim i pambrojtur i metodave sasiore më të ulëta do t'ju grabisë njohuritë tuaja.
Rregulli nr. 4- Kujdes nga tregtarët që nuk bëjnë treg, të cilët kanë të ardhura të qëndrueshme - ata priren të shpërthejnë. Tregtarët me humbje të shpeshta mund t'ju lëndojnë, por nuk ka gjasa t'ju hedhin në erë. Tregtarët me paqëndrueshmëri të gjatë humbasin para shumicën e ditëve të javës. (Emri i mësuar: vetitë e vogla të mostrës së raportit Sharpe). Rregulli nr. 5- Tregjet do të ndjekin rrugën për të dëmtuar numrin më të madh të mbrojtësve. Gardhet më të mira janë ato që i vendosni vetëm. Rregulli nr. 6- Mos lejoni të kalojë asnjë ditë pa studiuar ndryshimet në çmimet e të gjithë instrumenteve të disponueshme të tregtimit. Do të ndërtoni një përfundim instinktiv që është më i fuqishëm se statistikat konvencionale. Rregulli nr. 7- Gabimi më i madh konkludues: "Kjo ngjarje nuk ndodh kurrë në tregun tim." Shumica e asaj që nuk ka ndodhur më parë në një treg ka ndodhur në një tjetër. Fakti që dikush nuk ka vdekur kurrë më parë nuk e bën atë të pavdekshëm. (Emri i mësuar: Problemi i induksionit të Hume). Rregulli nr. 8- Mos e kaloni kurrë një lumë, sepse ai është mesatarisht 4 këmbë i thellë. Rregulli nr. 9- Lexoni çdo libër nga tregtarët për të studiuar se ku kanë humbur paratë. Nuk do të mësoni asgjë të rëndësishme nga fitimet e tyre (tregjet rregullohen). Do të mësoni nga humbjet e tyre.

* Nassim Nicholas Taleb

Nassim Nicholas Taleb është një eseist, studiues dhe statistician libanez amerikan, puna e të cilit fokusohet në problemet e rastësisë, probabilitetit dhe pasigurisë. Libri i tij i vitit 2007 The Black Swan u përshkrua në një përmbledhje nga Sunday Times si një nga dymbëdhjetë librat më me ndikim që nga Lufta e Dytë Botërore. Taleb është një autor bestseller dhe ka qenë profesor në disa universitete, aktualisht Profesor i shquar i Inxhinierisë së Riskut në Shkollën Politeknike të Inxhinierisë të Universitetit të Nju Jorkut. Ai ka qenë gjithashtu një praktikues i financave matematikore, një menaxher i fondeve mbrojtëse, një tregtar derivatesh dhe aktualisht është këshilltar shkencor në Universa Investments dhe Fondin Monetar Ndërkombëtar. Ai kritikoi metodat e menaxhimit të rrezikut të përdorura nga industria e financave dhe paralajmëroi për krizat financiare, duke përfituar më pas nga kriza financiare e fundit të viteve 2000. Ai mbron atë që ai e quan një shoqëri "të fuqishme të mjellmës së zezë", që do të thotë një shoqëri që mund t'i rezistojë ngjarjeve të vështira për t'u parashikuar. Ai propozon "anti-brishtësinë" në sisteme, domethënë një aftësi për të përfituar dhe rritur nga një klasë e caktuar ngjarjesh, gabimesh dhe paqëndrueshmërie të rastësishme, si dhe "ngatërrim konveks" si një metodë zbulimi shkencor, me të cilën ai nënkupton se Eksperimentimi i ngjashëm me opsionin është më i mirë se kërkimi i drejtuar. Forex Demo Llogaria Llogaria Forex Live Financoni llogarinë tuaj

Komentet janë të mbyllura.

« »