Do të provoj edhe një herë tregtimin e valutave të huaja çfarë duhet të bëj ndryshe këtë herë?

23 Prill • Mes linjave • 10878 shikime • Comments Off në Unë do të provoj edhe një herë tregtimin e valutave të huaja çfarë duhet të bëj ndryshe këtë herë?

shutterstock_118680061Ekziston një vërtetësi e caktuar në tregtinë me valutë; sapo 'gabimi t'ju kafshojë' është shumë e vështirë të ktheni plotësisht shpinën në industrinë e gjerë dhe veprimtarinë e tregtimit. Edhe nëse keni provuar tregtimin e FX dhe keni humbur para në aventurën tuaj të parë (ose të dytë) gjithmonë do të prireni të besoni se herën tjetër, në këtë rast herën e tretë, do të jetë ndryshe, këtë herë do të merrni gjithçka siç duhet nga fillimi dhe në fund të jetë i suksesshëm.

Lajmi me të vërtetë i mirë është që ju nuk jeni vetëm, industria e FX dhe industria më e gjerë e tregtisë me pakicë është plot histori nëse do të na duhej të dështonim një ose dy herë (ose madje disa herë) para se ta bëjmë atë të duhur. Dhe asnjë dy rrugë në të cilat ecim, për të parë përfundimisht dritën e ndriçimit të tregtarit, nuk janë e njëjta, secili prej nesh do të ketë një histori individuale sesi përfundimisht fituam sukses.

Por çfarë mund të bëjmë ndryshe në shansin tonë të tretë dhe mbase të fundit në tregtinë me valutë që do të jetë kaq i ndryshëm nga dështimi ynë i pranuar në dy përpjekjet tona të para? Çfarë mësimesh kemi mësuar me të vërtetë nga dy dështimet tona të para që do të na ndihmojnë në marrjen e vendimeve më të mira këtë herë? A mundemi në mënyrë mjaft të thjeshtë dhe metodike të korrigjojmë gabimet që çuan në rënien tonë në dy përpjekjet tona të para?

Në përgjigje të të dy pyetjeve, koha që kemi kaluar jashtë tregut do të na ketë dhënë disa mësime. Ne do të dimë nëse oreksi ynë i vërtetë për t'u kthyer në industri ekziston nga sa të konsumuar ishim duke menduar për tregti në mungesë të tregut. Nëse vazhdimisht mendonim për tregtinë dhe mbaheshim të informuar se çfarë po bënte tregu çdo ditë që na jep një ide të madhe se sa të motivuar jemi me të vërtetë të kthehemi. Ka pak pikë në kthimin në tregti me një qëndrim të përgjakshëm 'tregtar hakmarrje' që

Nuk do ta lejoj këtë të më rrahë

pasi ai lloj i përgjigjes emocionale me siguri do të çojë në më shumë gabime të mëparshme. Essentialshtë thelbësore që të kthehemi të freskët mendërisht dhe me një qëndrim të shëndetshëm ndaj tregtisë.

Ne duhet të identifikojmë gabimet që kemi bërë dhe ndoshta i përsërisim vazhdimisht, që çuan në dështimin tonë në dy përpjekjet tona të para në tregti. Ne kemi nevojë për të marrë një analizë të ftohtë dhe të pashpirt mjeko-ligjore se ku kemi gabuar. Duke vepruar kështu, ne padyshim do t'i japim vetes një shans luftimi për të fituar në përpjekjen tonë të tretë në tregti.

Lajmi me të vërtetë i mirë është se gabimet që kemi bërë në përpjekjet tona fillestare janë ndoshta gabimet kryesore që shumë tregtarë bëjnë në përpjekjet e tyre të para në tregtinë dhe ato zë vend në dy zona të ndryshme dhe ne nuk kërkojmë falje për përsëritjen e tyre. Ato janë mungesa e një plani të hollësishëm tregtar dhe brenda këtij plani mungesa e strategjisë që ka në thelb menaxhimin e parave dhe kontrollin e rrezikut. Këto dy aspekte janë gabimet më të zakonshme që bëjmë ne si tregtarë dhe më të lehtat për t'u ndrequr, aq sa është një mister se si arrijmë të shkelim mbi vetvete çështje kaq të thjeshta për të korrigjuar.

Pavarësisht se tre Ms të tregtisë (metoda e përcaktuar nga mendja dhe menaxhimi i parave tona) janë jashtëzakonisht të rëndësishme dhe renditen në mënyrë të barabartë, ai është aspekti i menaxhimit të parave të tre Zonave tona dhe plani i përgjithshëm i tregtimit, në të cilin do të përqendrohemi në pjesën e fundit të këtij neni .

Plani i tregtimit

Ka shumë shabllone falas atje në lidhje me planet e tregtisë dhe shumë nga përmbajtja që duhet të përmbajmë brenda planit tonë të tregtisë është sinqerisht ajo që ne do të quanim "sens i përbashkët". Për shembull, plani mund të përfshijë se çfarë letra me vlerë ne do të tregtojmë në të vërtetë, çfarë rreziku do të marrim për tregti, cila do të jetë strategjia jonë e përgjithshme e tregtisë, cilat kohë të ditës do të tregtojmë, çfarë tërheqjeje do të provojmë para se të ndalemi tregtimi, sa tregti humbëse në seri do të pranojmë para se të ndërpresim tregtimin, sa tregti do të bëjmë në një ditë, javë ose muaj. Ka shumë përmbajtje të tjera që mund të përmbajmë në ditarin tonë dhe ne madje mund të ndërmarrim hapin shtesë të lidhjes së llogarisë sonë me një nga ditarët dhe bllokimet e shumta të aktivitetit tregtar atje.

Menaxhimi i parave dhe rreziku

Siç e kemi theksuar tashmë në përmbledhjen e planit tonë të tregtimit disa nga përbërësit kryesorë në planin tonë do të kenë të bëjnë me menaxhimin e parave dhe rrezikun pasi kjo ka shumë të ngjarë se si tregtia jonë shkoi keq në dy përpjekjet tona të para. Jo vetëm që kemi bërë tregti pa një plan, por gjithashtu kemi dështuar të marrim përsipër ndikimin që do të kishte menaxhimi i dobët i rrezikut / parave në përfitimin tonë të linjës fundore. Dhe ashtu si thjeshtësia e zbatimit të planit të tregtimit, korrigjimi i çështjeve të menaxhimit të parave do të ketë efekte drastike në mënyrën se si ne kontrollojmë humbjet dhe llogarinë tonë.

Për më tepër, nëse bëjmë një përpjekje të vërtetë për të kontrolluar rrezikun tonë në sipërmarrjen tonë të fundit tregtare, përpjekjet tona për herë të tretë ndoshta do të jetë koha që më në fund ta bëjmë atë si në teori dhe në praktikë nëse rrezikojmë vetëm ndoshta 1% (të llogarisë origjinale madhësia) në secilën tregti, atëherë do të na duhej të kishim një seri prej 100 tregtish të humbura për t'u zhdukur dhe se rezultati i pabesueshëm është një ngjarje kaq e rrallë sa ne mund ta heqim atë.

Kontrollimi i rrezikut tonë dhe kryerja e parametrave tanë të rrezikut në planin tonë të tregtimit janë pa dyshim dy nga mjetet juridike thelbësore që mund të marrim për të kuruar gabimet tona të mëparshme tregtare. Adresimi i këtyre dy aspekteve të thjeshta është, siç kemi theksuar, për t'u korrigjuar shumë më lehtë sesa shumë prej nesh do ta vlerësonin. Marrja nën kontroll e tyre tani duhet të sigurojë që hera e tretë me fat për sipërmarrjen tonë tregtare dhe se një herë e katërt nuk duhet të jetë e nevojshme.

Forex Demo Llogaria Llogaria Forex Live Financoni llogarinë tuaj

Komentet janë të mbyllura.

« »