Artikuj mbi tregtinë në Forex - Heikin Ashi

Si Heikin Ashi, shandanët mesatarë, mund t'ju ndihmojnë të shmangni zhurmën në tregjet Forex

31 tetor • Artikuj mbi tregtimin e Forex • 35961 shikime • 4 Comments mbi mënyrën se si Heikin Ashi, shandanët mesatarë, mund t'ju ndihmojnë të shmangni zhurmën në tregjet Forex

Ka shumë pastrues shandanësh japonezë që do të hedhin poshtë qirinjtë Heikin-Ashi si; tepër e thjeshtë, mashtruese dhe në disa raste amatore. Ankesa më e zakonshme është se HA mbetet në një krahasim të drejtpërdrejtë me qirinjtë japonezë dhe kjo vonesë shkakton hyrje të vonuar kur kërkon veprim të çmimit. Argumenti i kundërt do të ishte se i ngjashëm me të gjithë treguesit e tjerë HA duhet të përdoret së bashku me metodat e tjera të skicimit dhe të përdoret në mënyrë korrekte (brenda parametrave të përdorimit të tij të synuar) për të siguruar që tregtarët po marrin më të mirën nga treguesi.

Vlen të ndalemi për një moment te kritika kryesore, çështja e supozuar e mbetur. Përderisa padyshim ka disa merita në atë faj të theksuar HA shpesh inkurajon tregtarin të qëndrojë me trendin deri në fund, dhe ndërsa kritika e veprimit të çmimit të mbetur është e vlefshme, pasi të hynte në tregti duke përdorur HA, tendenca është më shpesh sesa nuk ka gjasa të jetë i pranishëm dhe jo i rremë. Fenomene të tjera kanë më pak të ngjarë të përdorin HA, për shembull, kamxhik duke pasur parasysh që HA është një nga mjetet më të mira të disponueshme për filtrimin e zhurmës së tregut. HA është një nga mekanizmat më të qartë për të treguar trendet dhe ndryshimin e mundshëm. Ngjashëm me tabelat Ichimoku, Heikin Ashi ishte një mjet tregtar relativisht i panjohur dhe tregues çmimesh që kohët e fundit ka gëzuar një rritje të popullaritetit, pavarësisht se ishte i arritshëm që nga prezantimi i tij rreth dy dekada më parë. Kjo rritje e vetëdijes dhe popullaritetit mund të jetë për shkak të përhapjes së opsionit HA në shumë paketa të skicimit.

Ndryshe nga qirinjtë e rregullt japonezë, Heiken-ashi nuk përcakton: të hapur, të lartë, të ulët dhe të mbyllur në çdo qiri. Në vend të kësaj vlerat llogariten për secilin shandan bazuar në forcat dominuese në treg duke përdorur mesataret. Për shembull, nëse shitësit dominojnë qartë, shandanët Heiken-ashi do të jenë të dobët, edhe nëse shiriti i çmimit mbyllet më lart sesa ishte hapur. Këto qirinj Heiken-ashi janë pa dyshim mjeti i përsosur për tregtarët që u pëlqen të ndjekin trendet në masën e tyre të plotë. Vështrimi i thjeshtësisë së Heikin-ashi bën që trendet të njihen më lehtë dhe si pasojë në shumë raste shumë më e lehtë për të marrë vendime.

Tregtarët me përvojë të shitjes me pakicë pranojnë që shumica e fitimeve të tyre gjenerohen kur tregjet janë në trend, parashikimi i saktë i trendeve është, pra, thelbësor. Shumë tregtarë përdorin tabela shandanësh për t'i ndihmuar ata të lokalizojnë prirje të tilla midis paqëndrueshmërisë së tregut të çrregullt, aftësia e HA për të filtruar zhurmën është një nga avantazhet e tij të mëdha mbi dhe mbi treguesit e tjerë të çmimeve. Teknika Heikin-Ashi, që do të thotë "shirit mesatar" në japonisht, pa dyshim ndihmon në përmirësimin e izolimit të trendeve.

Ekzistojnë disa formacione të thjeshta me HA që sigurojnë sinjale, ndihmojnë për të identifikuar trendet dhe për këtë arsye mundësitë e tregtimit:

  • Qirinjtë e zbrazët pa hije më të ulëta tregojnë një trend të fortë ngritjeje. Qirinjtë e uritur nënkuptojnë një trend në rritje
  • Një qiri me një trup të vogël, i rrethuar nga hijet e sipërme dhe të poshtme, është një tregues i fortë i një ndryshimi të mundshëm të trendit
  • Qirinjtë e mbushur tregojnë një prirje rënëse
  • Qirinjtë e mbushur pa hije më të larta identifikojnë një prirje të fortë rënëse

Këta shembuj të lehtë për të dalluar formacione dhe sinjale qirinjsh lehtësisht të identifikueshëm ilustrojnë se identifikimi i tendencave dhe mundësive të tregtimit mund të jenë shumë më të thjeshtë me HA. Trendet nuk ndërpriten shpesh nga sinjale të rreme dhe si pasojë janë më të lehta për tu identifikuar. Përdorimi i këtyre formacioneve të thjeshta të qirinjve të vetëm për tre ngjarjet kryesore të tregut që ne kërkojmë në mënyrë që të lulëzojmë pasi tregtarët është shumë e thjeshtë; Kushtet bullish, bearish dhe ndryshim janë të mbuluara këtu.

Artikuj mbi tregtinë në Forex - Shandanët Heikin Ashi

Ndotja e Qirinjve Bullish
Kur tregu është i fortë, qirinjtë Heikin-Ashi kanë trupa më të mëdhenj dhe hije të sipërme të gjata, por jo hije të ulët, shembujt do ta demonstrojnë këtë. Pothuajse të gjitha qirinjtë kanë trupa të mëdhenj, hije të sipërme të gjata dhe pa hije të ulët.

Qirinj njollosës
Kur tregu është Bearish, qirinjtë Heikin-Ashi kanë trupa të mëdhenj dhe hije të gjata të ulëta, por pa hije të sipërme, shembujt do ta demonstrojnë këtë. Pothuajse të gjitha qirinjtë kanë trupa të mëdhenj, hije të gjata më të ulëta dhe pa hije të sipërme.

 

Forex Demo Llogaria Llogaria Forex Live Financoni llogarinë tuaj

 

Qirinj përmbysës
Qirinjtë e kthyeshëm në listat Heikin-Ashi duken si shandanë Doji. Ata nuk kanë trupa ose shumë të vegjël, por hije të gjata të sipërme dhe të poshtme.

Heikin-Ashi është i përshtatshëm për tregtimin e të gjitha çifteve të monedhave, shumë tregtarë u duken çifteve të paqëndrueshme si GBPJPY dhe EURJPY shumë më lehtë për të tregtuar duke përdorur HA. Mund të provojë të jetë një tregues jashtëzakonisht i besueshëm për tregtinë brenda ditës dhe përvëlimin në kornizat kohore më të ulëta si: 15min, 5min dhe 1min. Sidoqoftë, përfitimet kryesore të tij mund të nxirren më së miri nga kërkimi i tendencave të tregtisë në afate më të larta kohore si ato ditore dhe 2-4 orë. Heikin-Ashi është gjithashtu një mjet i shkëlqyeshëm tregtar për tregtarët e rinj. Heikin-Ashi mund të përmirësojë durimin e tregtarëve duke inkurajuar marrjen e strukturave të mira dhe fitimprurëse të tregtisë duke pasur parasysh aftësinë e tij për të eleminuar zhurmën e tregut.

Përveç kësaj për të treguar forcën relative të një trendi HA identifikon pikat kryesore të kthimit në veprimin e çmimit dhe reagon në një mënyrë të ngjashme me një mesatare lëvizëse. Përfshirja e aktivitetit të sesionit në një shandan të vetëm (të hapur, të ngushtë, të lartë dhe të ulët), HA zbut luhatjet e çrregullta në tregjet e monedhës dhe eliminon pikat që mund të shkaktohen nga paqëndrueshmëria ose një kërcim i papritur i çmimit, chartistët e konfirmuar dhe të përkushtuar shpesh mund të merrni një pamje më të qartë të aktivitetit të tregut dhe për këtë arsye mund të merrni vendime më të informuara për tregtinë.

Heikin Ashi është më i butë, sepse në vend që të përdorë një sesion të thjeshtë të ulët dhe të lartë të llogaritjes së qirinjve individualë, Heikin Ashi merr çmimet për bar dhe i mesatarizon ato për të krijuar një sesion "më të butë". Kjo është thelbësore për përdorimin e saj të suksesshëm pasi tregjet e monedhës në veçanti kanë tendencë të sigurojnë më shumë paqëndrueshmëri dhe zhurmë në treg sesa në tregjet e tjera. Duke përdorur një formulë të paracaktuar në secilën sesion tregtar individual për të ndërtuar qirinjtë radhazi, grafiku HA është shumë më reflektues i veprimit themelor të çmimit;

Formula e Heikin Ashi

Mbyll = (Hapur + Lartë + Ulët + Mbyll) / 4
Hapur = [Hap (shiriti i mëparshëm) + Mbyll (shiriti i mëparshëm)] / 2
E lartë = Maks (e lartë, e hapur, e mbyllur)
E ulët = Min (e ulët, e hapur, e mbyllur)

Me këtë formulë HA është duke izoluar çmimin, ndërsa përjashton paqëndrueshmërinë dhe zhurmën e tregut të monedhës. Modeli që rezulton jo vetëm që i jep tregtarit një perspektivë më tërheqëse vizualisht, por një që mund të ndihmojë në identifikimin e trendit të përgjithshëm. Me një pamje më të butë, padyshim një më të thjeshtë, tregtarët mund të përmirësojnë tregtinë e trendit të përgjithshëm duke kombinuar Heikin Ashi me tregues të tjerë. Ashtu si me çdo aplikacion tjetër grafik, këshillohet të zbuloni tregues të tjerë që potencialisht komplimentojnë stilin tuaj individual të tregtimit kur shtoni aplikacionin HA. Kjo do të ndihmojë tregtarët të vendosin paragjykimin e drejtuar të tregut, të ndihmojë në identifikimin e shënimeve më të qarta, mbështetjen dhe rezistencën dhe të ofrojë konfirmim të mëtejshëm të potencialit të tregtisë për të qenë fitimprurës.

Ndërsa disa tregtarë lëvizin nga shkopinjtë japonezë të qirinjve në HA, shumë tregtarë me përvojë do të sugjeronin përsosjen e një teknike HA së pari. Siç është ilustruar në këtë artikull, i armatosur me aftësinë për të identifikuar vazhdimisht vetëm katër formacione dhe tre ngjarje kryesore të tregut duhet t'i japin tregtarit të HA reagime të mjaftueshme për të marrë vendime të informuara dhe për këtë arsye fitimprurëse. Teknika HA mund të përvetësohet mjaft shpejt në krahasim të drejtpërdrejtë me procesin e të mësuarit të përfshirë me shkopinj japonezë të qirinjve.

Komentet janë të mbyllura.

« »