Si mund të mësoj të maksimizoj fitimet e mia dhe të minimizoj humbjet e mia?

24 Prill • Mes linjave • 12376 shikime • 1 Comment më Si mund të mësoj të maksimizoj fitimet e mia dhe të minimizoj humbjet e mia?

shutterstock_121187011Ka fakte të caktuara që kanë mbetur të palëkundura gjatë viteve në lidhje me tregtinë. Tregtarët me përvojë dhe të suksesshëm do të tregojnë se, megjithëse janë në gjendje të marrin "të drejtë" ngritjet e tyre të probabilitetit të lartë, në mënyrë që të hyjnë në treg në pikën e saktë kur vendosin sinjalet e tyre, ata kurrë dhe kurrë nuk do të marrin daljet e tyre e drejtë

Marrja e daljeve 'si duhet' është një nga aspektet më sfiduese të tregtisë sonë dhe vjen si një tronditje për tregtarët e rinj që daljet tona nuk do të jenë gjithmonë në vend dhe se ne thjesht duhet t'i ekzekutojmë ato si pjesë e planit tonë të tregtimit pa çdo hezitim dhe pa frikë ose akuza që kemi lënë më shumë pikë në tryezë. Ne mund të jemi në gjendje të arrijmë përsosmëri, por përsosmëria (kur bëhet fjalë për tregtinë) është një ambicie e pamundur.

Prandaj maksimizimi i fitimeve tona dhe minimizimi i humbjeve tona mund të arrihet vetëm brenda parametrave të planit tonë të tregtimit. Ne kurrë nuk do të jemi në gjendje të parashikojmë me saktësi, me çdo formë sigurie, pjesën e sipërme dhe të poshtme të çdo lëvizje të tregut, por ajo që mund të bëjmë është të krijojmë një strategji që do të na lejojë të marrim një pjesë të konsiderueshme të lëvizja e tregut për sa i përket pikave ose pikëve. Në vend që të mësojmë të maksimizojmë fitimet tona dhe të minimizojmë humbjet tona, ne duhet të mësojmë të pranojmë kufizimet tona dhe të punojmë brenda tyre. Pra, si t'i vendosim parametrat tanë?

Planifikoni tregtinë dhe tregtoni planin

Për fat të mirë, nëse kemi vetë-disiplinë për t'iu përmbajtur një strategjie tregtare dhe një plani tregtar në të cilin kemi besim, atëherë fusha jonë për marrjen e fitimeve tona dhe kufizimin e humbjeve tona duhet të përcaktohet nga humbja e ndalimit dhe marrja e porosive kufitare të fitimit që vendosim me të hyrë në treg, megjithëse këto dy parametra mund të rregullohen ndërsa tregtia përparon në favorin tonë. Në vendosjen e parametrave të një humbje të ndaluar dhe një rendi kufiri të fitimit të marrjes, shqetësimi dhe përgjegjësia e zgjedhjes së pjesës së sipërme dhe të poshtme të çdo lëvizjeje të tregut hiqen prej nesh ndërsa ne në fakt i shtyhemi strategjisë.

Zvarritja e humbjes sonë të ndaluar për të minimizuar humbjet tona

Një metodë për minimizimin e humbjeve tona të mundshme është që të 'gjurmojmë' ndalimin tonë, ose ta zhvendosim atë ndoshta duke ndjekur leximet e një treguesi të tillë si PSAR. Në këtë mënyrë ne mbyllim fitimet tona ndërsa tregtia lëviz në favorin tonë dhe ne zvogëlojmë ndikimin e mundshëm që ka një përmbysje e papritur në suksesin dhe përfitimin e tregtisë sonë.

Humbjet e ndalesave zvarritëse janë të disponueshme në shumë platforma tregtare (dhe shumica) dhe janë një nga mjetet më të vlerësuarat dhe nën të përdorura të disponueshme në platformat tona dhe si e tillë do t'u mundësojë tregtarëve të minimizojnë humbjet tona. Ndalesat zvarritëse janë gjithashtu relativisht të lehta për t'u "koduar" në këshilltarë ekspertë që ne mund të preferojmë t'i përdorim, për shembull, në platformën MetaTrader 4.

Kontrolloni rrezikun tonë dhe ne kemi një avantazh

Shumë tregtarë, në veçanti tregtarë fillestarë, imagjinojnë që avantazhi i tyre vjen nga HPSU (mundësia e madhe e ngritur) e tyre që ndodh. Realiteti është se skaji i një strategjie të përgjithshme rrjedh nga teknika e kontrollit të rrezikut dhe administrimit të parave që ne ushtrojmë dhe jo nga aspekti i metodës së tregtisë sonë. Gjithashtu dhe megjithëse është një deklaratë disi e lirë tregtare që është bërë një meme në internet; "Kujdesi për anët e dobëta dhe anasjelltas kujdeset për veten e tij" është në fakt një deklaratë që ka, në thelbin e saj, një element të fortë të së vërtetës dhe vlefshmërisë kur vihet në praktikë në treg.

Maksimizimi i fitimeve tona si pjesë e strategjisë sonë tregtare

Siç kemi aluduar më herët, nuk ka asnjë metodë që do të na lejojë, me ndonjë shkallë sigurie apo rregullsie, të zgjedhim në mënyrë të përsosur pjesën e poshtme dhe të sipërme të një lëvizjeje të tregut, pavarësisht nëse jemi duke tregtuar ditë, tregtim ritëm ose tregtim pozicioni është shumë thjesht një detyrë e pamundur. Prandaj, kur ne krijojmë metodën tonë të tregtimit dhe e instalojmë atë si pjesë e 3M-ve në planin tonë të tregtimit, ne duhet të përdorim tregues për të na inkurajuar të mbyllim tregtinë, ose të përdorim një formë të njohjes së modelit të shandanit, siç vlerësohet zakonisht si "çmim veprim ”. Sidoqoftë, cilindo që zgjedhim, dalja e bazës së veprimit të çmimit ose dalja e bazuar në tregues, asnjë nuk do të ketë kurrë besueshmëri 100%.

Si një arsye e bazuar në indikatorin për të mbyllur ne mund të përdorim drejtimin e kthimit të PSAR për të dalë në anën e kundërt të çmimit. Përndryshe ne mund të përdorim një tregues të tillë si stokastik ose RSI që hyn në kushte të tepruara ose të tepruara. Ose mund të kërkojmë një tregues të tillë si MACD ose DMI për të bërë ulje më të ulëta ose ulje më të larta në vizualin e histogramit, duke sinjalizuar një kthim të mundshëm të ndjenjës.

Lëvizja përpara me temën e niveleve më të ulëta ose ngritjeve më të ulëta na sjell mjeshtërisht në veprimin e çmimeve. Në mënyrë që të maksimizojmë fitimet tona, duke dalë në atë që shpresojmë se do të jetë koha e duhur kur matet mbi një shembull të rëndësishëm të tregtisë sonë, ne duhet të kërkojmë të dhëna për një përmbysje të mundshme të ndjenjave. Për tregtarët ritëm që përdorin veprimin e çmimeve kjo mund të përfaqësohet nga dështimi i çmimeve për të bërë ngritje të reja, duke formuar maja të dyfishta dhe funde të dyfishta në tabelat ditore, ose shfaqja klasike e qirinjve doji, që tregon se ndjenja e tregut mund të ketë ndryshuar. Përderisa jo 100% të besueshme këto metoda të testuara me kohë për të thirrur një përmbysje të tregut, ose një ndalesë të momentit aktual, mund të përdoren në mënyrë shumë efektive për të na nxitur që të dalim nga tregtitë tona dhe të shpresojmë që të maksimizojmë fitimin e disponueshëm.

Natyrisht ka raste kur ne do të dalim nga tregu, duke besuar se kemi marrë më së shumti pikë nga lëvizja e tregut që mund të mundemi, për të parë më pafuqishëm ndërsa çmimi së pari tërheq, për të vazhduar më tej drejtimin e tij të mëparshëm. Sidoqoftë, ky është një nga rreziqet dhe ndëshkimet që ne do të paguajmë sepse, siç sugjeruam në fillim, pa marrë parasysh sa e gjatë dhe e suksesshme është një karrierë në këtë industri, ne kurrë nuk do të arrijmë t'i rregullojmë daljet tona, kurrë nuk do të jini të përsosur, por ajo që mund të bëjmë është të praktikojmë përsosmërinë.

Forex Demo Llogaria Llogaria Forex Live Financoni llogarinë tuaj

Komentet janë të mbyllura.

« »