Artikuj mbi tregtimin e Forex

 • Si të përdorni strategjinë e tregtimit VWAP?

  Si të përdorni strategjinë e tregtimit VWAP?

  18 maj 22 • 58 shikime • Artikuj mbi tregtimin e Forex Nuk ka komente

  Çmimi mesatar i ponderuar i vëllimit (VWAP) është një mjet i njohur i analizës teknike për tregtarët ditorë dhe tregtarët brenda ditës. Është i saktë në identifikimin e pikave të hyrjes brenda një afati kohor afatshkurtër. Tregtarët janë vazhdimisht në kërkim të mënyrave për të përfituar nga...

 • Cilët janë treguesit e vonuar dhe kryesorë në Forex?

  Cilët janë treguesit e vonuar dhe kryesorë në Forex?

  16 maj 22 • 100 shikime • Artikuj mbi tregtimin e Forex Comments Off mbi Cilët janë treguesit e vonuar dhe kryesorë në Forex?

  Sinjalet e tregtimit për treguesit e vonuar bazohen në të dhënat e çmimeve të kaluara, ndërsa treguesit kryesorë u ofrojnë tregtarëve parashikime për lëvizjet e çmimeve në të ardhmen. Në rastin e treguesve kryesorë kundrejt atyre me vonesë, si duhet të zgjedhin tregtarët? Preferenca individuale...

 • Pse është një ditar tregtar kaq i rëndësishëm?

  14 maj 22 • 120 shikime • Artikuj mbi tregtimin e Forex Comments Off mbi Pse është kaq i rëndësishëm një revistë tregtare?

  Revistat tregtare janë të dhëna gjithëpërfshirëse të aktivitetit tuaj tregtar. Ai përfshin regjistrimin e rezultateve të të gjitha tregtimeve tuaja për të vlerësuar performancën tuaj të përgjithshme më vonë. Ky lloj dokumentacioni do t'ju lejojë gjithashtu të nxirrni përfundime objektive prej tyre...

 • Si të përmirësoni aftësitë tuaja në analizën teknike

  Si të përmirësoni aftësitë tuaja në analizën teknike?

  13 maj 22 • 46 shikime • Artikuj mbi tregtimin e Forex, Analiza teknike Comments Off mbi Si të përmirësoni aftësitë tuaja në analizën teknike?

  Në disa mënyra, analiza teknike mund të duket më e lehtë dhe më e thjeshtë se analiza themelore kur tregtoni Forex. Megjithatë, e vërteta është se duhet pak kohë për të mësuar. Duke filluar, tregtarët Forex shpesh kanë vështirësi të kuptojnë teknikat. Ndërtimi i njohjes...

 • Teknike kundrejt bazave: Cila është më e mira?

  Teknike kundrejt bazave: Cila është më e mira?

  11 maj 22 • 161 shikime • Artikuj mbi tregtimin e Forex, Analiza Themelore, Analiza teknike Comments Off mbi Bazat Teknike kundër Bazave: Cila është më e mira?

  Analiza themelore dhe teknike janë dy organet kryesore të literaturës tregtare. Me këto dy organe, tregtarët mund të marrin vendime të informuara investimi për të fituar rezultate fitimprurëse. Kështu, ai i mundëson investitorit të vendosë nëse do të mbajë, blejë ose shesë ndonjë aktiv...

 • Si të optimizoni tregtimin e lajmeve në Forex?

  Si të optimizoni tregtimin e lajmeve në Forex?

  29 prill, 22 • 258 shikime • Artikuj mbi tregtimin e Forex Comments Off mbi Si të optimizoni tregtimin e lajmeve në Forex?

  Një nga avantazhet e tregjeve financiare është se tregu Forex është i hapur 24 orë në ditë, pesë ditë në javë (e diel nga ora 5:00 deri të premten 4:00). Përveç kësaj, me tregun e drejtuar nga media, informacioni financiar është shpesh faktori thelbësor në...

 • Pse është e rëndësishme Stop-humbja në Tregtinë Forex?

  Pse është e rëndësishme Stop-humbja në Tregtinë Forex?

  27 prill, 22 • 314 shikime • Artikuj mbi tregtimin e Forex Comments Off mbi Pse është e rëndësishme Stop-humbja në Tregtinë Forex?

  Me kaq shumë gjëra për t'u marrë parasysh, pavarësisht nëse vendosni të blini aksione, është e lehtë të kaloni disa konsiderata kryesore. Një nga arsyet mund të jenë urdhrat e ndalimit të humbjes. Një urdhër për ndalim-humbje tregtimi mund të bëjë një ndryshim të madh kur përdoret si duhet. Kështu, mund të sjellë...

 • Top 5 Treguesit Teknik për tregtimin në Forex

  Top 5 Treguesit Teknik për tregtimin në Forex

  27 prill, 22 • 281 shikime • Artikuj mbi tregtimin e Forex Comments Off në Top 5 Treguesit Teknik për tregtimin në Forex

  Shumë tregtarë të rinj nuk janë të vetëdijshëm për termin tregues teknik dhe rolin e tij në tregtimin e Forex. Megjithatë, treguesit teknikë janë një mjet i tillë me të cilin një tregtar mund të kuptojë lëvizjet e çmimeve në një nivel më të mirë. Këta tregues ndihmojnë në identifikimin e tendencave të Forex...

 • Psikologjia Forex: Pse dështojnë tregtarët?

  Psikologjia Forex: Pse dështojnë tregtarët?

  25 prill, 22 • 279 shikime • Artikuj mbi tregtimin e Forex Comments Off në psikologjinë Forex: Pse dështojnë tregtarët?

  Shumë faktorë kontribuojnë në suksesin tuaj në treg. Sipërmarrësit e suksesshëm tregtarë janë njerëzit që kanë fituar shumë përvojë, si njohja e bazave të tregut, dhe e përdorin atë në avantazhin e tyre. Por përveç njohurive dhe...

 • Cili është profili i vëllimit në tregtimin në Forex?

  Cili është profili i vëllimit në tregtimin në Forex?

  25 prill, 22 • 221 shikime • Artikuj mbi tregtimin e Forex Comments Off në Cili është profili i vëllimit në tregtimin në Forex?

  Profili i vëllimit është një mjet për tregtarët, ku mund të gjeni një nivel bazë që lojtarët kryesorë në treg marrin parasysh kur tregtojnë. Mund ta emërtoni gjithashtu vëllim horizontal. Vlera e këtij mjeti tregtar qëndron në faktin se ai mund të përzihet dhe të përputhet me çdo...