A mund të jetoni në të vërtetë duke tregtuar FX? Kur realiteti kafshon dhe lëndon

12 nëntor • Mes linjave, Artikuj Featured • 14054 shikime • Comments Off më A mund të jetoni në të vërtetë duke tregtuar FX? Kur realiteti kafshon dhe lëndon

kompjuter-enderrim diteKa shumë arsye pse ne hyjmë në tregtinë me pakicë dhe ka konstante të caktuara, që kalojnë në procesin tonë të vendimmarrjes dhe përfundimisht na çojnë në tregti si një mjet jetese ose hobi potencial. Ndoshta arsyeja e vetme më e madhe që ne hyjmë në tregtimin me pakicë është të jemi të pavarur dhe përfundimisht të pasur dhe le të jemi të sinqertë ne të gjithë kënaqemi me fantazitë tona në lidhje me pasurinë dhe nuk ka asgjë të keqe me këtë kënaqësi… Shumë pak prej nesh përjetojnë një transformim të përsosur nga; gjetja e industrisë, për të tregtuar tregjet me kohë të pjesshme (duke mbajtur një punë me kohë të plotë) për të filluar përfundimisht të tregtojmë si profesioni ynë kryesor me kohë të plotë. Siç e kemi theksuar shumë herë, asnjë prej nesh nuk ndjek të njëjtën rrugë në rrugën tonë drejt iluminizmit të tregtarit; ne të gjithë ndjekim rrugë individuale drejt suksesit që janë po aq unike për ne sa edhe karakteri dhe personaliteti ynë.
Një nga pyetjet e para që ngremë kur zbulojmë tregtimin për herë të parë është; "A mund të jetojmë nga të ardhurat e tregtimit?" Në fund të fundit, ka shumë pak kuptim për të hyrë në industri me një objektiv që përfundimisht të bëhet me kohë të plotë, nëse nuk bëhet kjo pyetje. Sa do të na duhen, në mënyrë që të tregtojmë në mënyrë të pavarur nga të ardhurat e sigurta nga puna, mund të ndryshojë ndjeshëm në bazë të vendit nga ku po tregtoni në të vërtetë. Për shembull, ne njohim një tregtar shumë entuziast në Kajro, i cili tregton një llogari prej 5,000 dollarësh dhe kërkon të bëjë rreth 500 dollarë në muaj, gjë që (sipas tij) siguron një rrogë jetese në Egjipt. Nuk është një pagë 'e mirë', por për të, si një tregtar i ri me shumë pak dalje, është të sigurojë atë që ai e quan një "pagë jetese për të ndihmuar në mbështetjen e tij dhe anëtarëve të familjes së tij". Kjo është në një kohë në Egjipt kur vendi po kalon trazira dhe ndryshime të mëdha dhe papunësia është në një nivel të lartë të regjistruar për ata nën moshën 30 vjeç, nëse papunësia jozyrtarisht është në një ekstrem. Aktualisht është (jozyrtarisht) mbi nivelet në vendet evropiane si Italia, Spanja dhe Greqia, Egjipti është në 70% për papunësinë e të rinjve. Prandaj, njeriu ynë në Kajro "i numëron bekimet e tij" që të ketë gjetur të ardhura 'pa taksa', të cilat ai mund t'i zhvillojë nga luksi i një lidhjeje interneti të mirë me dial up dhe një kompjuter portativ (kjo është parë në ditët më të mira). Pra, këtu është një shembull i papërpunuar dhe shumë real i dikujt që jeton nga të ardhurat e tregtimit në FX, në shumë mënyra nuk bëhet më realiste apo më e vështirë dhe ai po arrin ta bëjë atë nën presionet që shumë prej nesh në botën perëndimore nuk i kanë. të vuajë. Por mbijetesa e tij në tregtimin e FX (përkundrejt lulëzimit të vërtetë) zbulon një krahasim interesant; sa fitim kundrejt madhësisë së llogarisë suaj ju nevojitet për të lulëzuar në industrinë e FX? Dhe ta zgjidhësh këtë tani, veçanërisht nëse jeni në fillim të karrierës suaj tregtare, ndoshta do të jetë një nga llogaritjet më të rëndësishme që mund të bëni kur bëhet fjalë për tregtimin. Ajo do të parandalojë 'ëndrra ditore' në lidhje me atë që është e mundur dhe çfarë është e pamundur.
Tregtarët në Mbretërinë e Bashkuar, Evropë dhe SHBA nuk mund të mbijetojnë me një llogari prej 5,000 dollarësh që gjenerojnë rreth dhjetë për qind kthim në muaj duke ofruar të ardhura të rregullta, që është një kthim i jashtëzakonshëm nga matjet e kujtdo dhe miku ynë egjiptian duhet të përgëzohet për arritjen e një gjëje të tillë. qëndrueshmëri. Pra, a duhet që tregtarët e 'hemisferës perëndimore' të shikojnë madhësinë e tyre fillestare të llogarisë dhe të bëjnë një gjykim në lidhje me potencialin e tyre për t'u bërë ndonjëherë një tregtar me kohë të plotë? "Po" është përgjigja e shkurtër dhe ne do të shpjegojmë pse. Thuhet shpesh se mënyra e vetme për të fituar një milion nga tregtimi FX është të filloni me dhjetë milionë. Bërja e një kthimi dhjetë për qind në një llogari duhet të jetë në dorën e kujtdo. Ju mund të tregtoni ndoshta vetëm 0.1% të një llogarie dhjetë milionëshe për të arritur kthime prej dhjetë përqind në vit. Me mentalitetin e përgjithshëm, menaxhimin dhe metodën e duhur të parave, kthimi i një milioni në një llogari dhjetë milionëshe duhet të jetë po aq i lehtë sa kthimi i 1000 dollarëve në një llogari dhjetë mijë dollarësh. Por për shumicën prej nesh realiteti është se ne kurrë nuk do të tregtojmë një llogari prej dhjetë milionë dollarësh dhe se realizmi duhet të shtrihet në situatën tuaj aktuale. Tregtarët duhet që në fillim të karrierës së tyre tregtare, pasi i përkushtojnë rregullat e tyre etj. në planin e tyre tregtar, të jenë realistë në lidhje me madhësinë e llogarisë që kanë dhe ku realisht mund t'i çojë. Nëse keni 5,000 dollarë tani, puna juaj aktuale nuk ju lë me shumë kursime rezervë për të rritur këtë nivel dhe nuk ka gjasa të merrni ndonjë shumë të madhe si trashëgimi nga një i afërm, atëherë nuk ka kuptim të ëndërroni, është koha për të qenë realist. Kjo është ajo ku realiteti kafshon dhe mund të dëmtojë krenarinë dhe emocionet e tregtarëve fillestarë të joshur nga premtimet e pasurisë që shumë në industrinë tonë nuk arrijnë t'i minimizojnë. Por të qenit realist për sa i përket asaj që është e mundshme, e mundshme dhe realiste, është një nga pengesat e para që tregtarët e rinj duhet të kapërcejnë për të shijuar çdo formë suksesi. Dhe siç dëshmon tregtari ynë i Kajros, ekziston gjithmonë një nivel në të cilin mund të shijohet suksesi relativ. Prandaj, është e rëndësishme që tregtarët e rinj të përputhen me ambiciet e tyre me madhësinë e llogarisë së tyre, si kur fillojnë tregtimin ashtu edhe kur ata po përparojnë. Forex Demo Llogaria Llogaria Forex Live Financoni llogarinë tuaj

Komentet janë të mbyllura.

« »