Një Kurs rifreskimi shandanësh, duke kërkuar veprime çmimesh

27 shkurt • Mes linjave • 12792 shikime • Comments Off në një Kurs rifreskimi shandanësh, duke kërkuar veprim çmimi

Në rregull, kështu që shumica prej nesh tregtarëve Forex e di se çfarë janë shandanët dhe çfarë ata supozohet të përfaqësojnë në Listat tona. Ne do të shmangim mësimin e historisë, duke dhënë këtë përmbledhje të shpejtë dhe kujtesë të kuptimit themelor të trupit të shandanit dhe kuptimit të hijes.

Listat e shandanëve mendohet se janë zhvilluar në shekullin XIX të Munehisa Homma, një tregtar oriz japonez i instrumenteve financiare. Ata pastaj u futën në botën tregtare nga Steve Nison përmes librit të tij (tani mjaft të famshëm), Japanese Japanese Candlestick Charting Techniques.

Shandanët normalisht përbëhen nga trupi (i zi ose i bardhë), dhe një hije e sipërme dhe e poshtme (fitili ose bishti). Zona midis hapjes dhe mbylljes quhet trupi, lëvizjet e çmimeve jashtë trupit janë hijet. Hija ilustron çmimet më të larta dhe më të ulëta të letrave me vlerë të tregtuara gjatë intervalit kohor që shandani përfaqëson. Nëse siguria mbyllet më lart sesa është hapur, trupi është i bardhë ose i paplotësuar, çmimi i hapjes është në fund të trupit, çmimi i mbylljes është në krye. Nëse siguria mbyllet më pak sesa është hapur, atëherë trupi është i zi, çmimi i hapjes është në krye dhe çmimi i mbylljes është në fund. Dhe një shandan nuk ka gjithmonë një trup ose hije.

 

Forex Demo Llogaria Llogaria Forex Live Financoni llogarinë tuaj

 

Përfaqësimi më modern i shandanit në tabelat tona zëvendëson zi ose të bardhë të trupit të shandanit me ngjyra të tilla si të kuqe (mbyllja më e ulët) dhe jeshile (mbyllja më e lartë).

Shumë analistë me përvojë janë të dashur të sugjerojnë që ne ta “mbajmë thjeshtë”, mbase “të tregtojmë me tabela mjaft të zhveshura”, që “të tregtojmë më pak, të bëjmë më shumë”. Sidoqoftë, të gjithë kemi nevojë për një mekanizëm me të cilin mund të lexojmë çmimin, edhe nëse është grafiku më themelor i linjës. Në atë temë, disa prej nesh kanë parë tregtarë që përdorin tre linja dhe gëzojnë sukses relativ; një linjë në tabelë që përfaqëson çmimin, një mesatare lëvizëse e ngadaltë në lëvizje dhe një mesatare lëvizëse më e shpejtë, të gjitha të parashikuara në një tabelë ditore. Kur mesataret lëvizëse kalojnë, ju mbyllni tregtinë ekzistuese dhe ktheni kahun e kundërt.

Në këtë artikull të shkurtër është qëllimi ynë që t'u japim lexuesve një ide të lartë në lidhje me modelet më të spikatura që mund të tregojnë ndryshimin në treg. Në asnjë mënyrë kjo nuk është një listë përfundimtare, sepse do të duhet të bëni hulumtimin tuaj. Për qëllimet e këtij artikulli, të gjithë shandanët duhet të konsiderohen si shandanë të përditshëm. Le të fillojmë me Doji.

Doji: Doji-të krijohen kur çifti anforex i hapur dhe i ngushtë janë praktikisht identikë. Gjatësia e hijeve të sipërme dhe të poshtme mund të ndryshojë dhe shandani që rezulton mund të marrë pamjen e një kryqi, të kryqit të përmbysur ose të një shenje plus. Dojis tregojnë pavendosmëri, në fakt po zhvillohet një betejë midis blerësve dhe shitësve. Çmimet lëvizin mbi dhe nën nivelin e hapjes gjatë periudhës së përfaqësuar nga qiri, por afër (ose afër) nivelit të hapjes.

Dragonfly Doji: Një version i një Doji kur çmimi i hapur dhe i ngushtë i çifteve të forex janë në kulmin e ditës. Ashtu si ditët e tjera Doji, kjo është e lidhur me pikat e kthesës në treg.

Çekiç: Shandanët e çekanit krijohen nëse një palë FX lëvizin dukshëm më poshtë pas hapjes, për t'u mbyllur më pas mbi të ultën brenda ditës. Shandani që rezulton merr imazhin e një gjel sheqeri me një shkop të gjatë. Formuar gjatë një rënie ajo quhet një Hammer.

Njeriu i varur: Hanging Man krijohet nëse një palë FX a lëviz shumë më lehtë pas hapjes, pastaj tubimet mbyllen mbi nivelin e ulët brenda ditës. Shandani merr pamjen e një gjel sheqeri me një shkop të gjatë. Formuar gjatë një avancimi quhet një njeri i varur.

Top rrotullues: Linjat e shandanit të cilat kanë trupa të vegjël dhe kanë hije të sipërme dhe të poshtme të identifikueshme, gjithmonë që tejkalojnë gjatësinë e trupit. Majat e rrotullimit shpesh sinjalizojnë pavendosmërinë e tregtarit.

Tre ushtarë të bardhë: Një model i fortë historikisht i kthimit tre ditor i fortë që përfshin tre trupa të bardhë të njëpasnjëshëm të gjatë. Çdo qiri hapet brenda rrezes së trupit të mëparshëm, mbyllja duhet të jetë afër pjesës së mesme të ditës.

Hapësirë ​​e sipërme Dy vargjet: Një model i fortë historikisht tre ditor i cili zakonisht ndodh në trendet e ngritjes. Ditën e parë ne vëzhgojmë një trup të gjatë të bardhë, të ndjekur nga një hapje e hapur me trupin e vogël të zi të mbetur të kapur mbi ditën e parë. Dita e tretë ne vëzhgojmë një ditë të zezë trupi është më i madh se dita e dytë dhe e gllabëron atë. Mbyllja e ditës së fundit është akoma mbi ditën e parë të gjatë të bardhë.

Komentet janë të mbyllura.

« »