Шема на пирсинг свеќник

Стратегија за тргување со шема со пирсинг свеќник

27 ноември • Написи за тргување со девизен курс, Forex trading стратегии • 322 прегледи • Comments Off на Стратегија за тргување со шема на пирсинг свеќник

Моделот на пирсинг се состои од два свеќници. Тоа укажува на пресврт од мечешки во нахакан модел и се појавува во надолен тренд.

Каков е моделот на пирсинг свеќник?

Нахакан втора свеќа следи мечешки првата свеќа на Пирсинг шема. Мечешката свеќа започнува високо и завршува околу дното на нахакан свеќа.

Нахакан свеќа затвора над средната точка на мечешки свеќа.

Моделот за пирсинг покажува дека мечките претходно го контролирале трендот, но дека тенденцијата сега се префрлила на бикови, што покажува дека цената расте нагоре.

За да го потврдат појавувањето на шаблонот за пирсинг, трговците ја гледаат следната свеќа по нахакан свеќа.

Важно е да се запамети дека пирсингот е привремен тренд. Како резултат на тоа, шаблонот за пирсинг може да предвиди промена на трендовите само за ограничено време.

Како да се идентификува моделот?

Моделот за пирсинг може да покаже само пет нахакан свеќи штом ќе се развие.

Трговците ќе забележат пробив додека ја гледаат шемата. Означува два нахакан свеќници по ред.

Разликата помеѓу цената на затворање на првата свеќа и цената на отворањето на втората свеќа е поголема од втората свеќа. Се смета за моќен пресврт на трендот кога шаблонот за пирсинг се појавува пред отцепениот јаз.

Моделот може да се најде на дневни и неделни графикони од страна на трговците. Моделот за пирсинг, од друга страна, може да потрае многу недели за да се појави.

Како да се примени стратегијата за свеќници за пирсинг?

Пирсингот е нахакан модел на пресврт што може да произведе сигнали за купување. Купувачите може да влезат во трговија со свеќата за потврда откако ќе ја забележат шемата.

Традиционалниот трговец би чекал трендот да продолжи пред да влезе по свеќата за потврда. Најновото ниско ниво на Piercing Pattern служи како стоп-загуба.

Понатаму, трговците кои претходно имаа кратки позиции ја напуштаат трансакцијата непосредно пред да го формираат моделот за пирсинг.

Моделот за пирсинг укажува на краткорочни пресврти, како што беше претходно наведено. Целите за профит не се нешто за што може да ве информира. Трговците ја користат шемата за пирсинг во комбинација со други индикатори за да ги лоцираат целите на профитот.

Кога влегуваат во позиции за тргување, трговците треба да имаат на ум неколку работи: прво, трендот треба да биде опаѓачки бидејќи шемата за пирсинг е нахакан шаблон за пресврт.

Второ, должината на свеќникот е клучна во предвидувањето на силата со која ќе се случи пресвртот.

Големината на јазот помеѓу мечешките и нахакан свеќници ја одразува силата на промената на трендот.

Четврто, нахакан свеќникот треба да се затвора повисоко од средната точка на претходната мечешки свеќник.

Конечно, и мечешките и нахакан телата на свеќникот треба да бидат поголеми.

Моделот за пирсинг, доколку се најде, е добар знак за промена на трендот. Сепак, потпирањето само на моделот не е добра идеја.

Подолгите периоди се идеални за моделот на пирсинг. Како резултат на тоа, користењето на шемата на пазарите во тренд или опсег е добра стратегија.

Крајна линија

Моделот за пирсинг е краткорочен пресврт на трендот. Моделот станува вреден ако се појави по долгиот надолен тренд или јазот помеѓу двете свеќи што го следат. Сепак, препорачливо е да се потврдат сигналите за излез и влез за да се примени шемата за пирсинг со осцилатори на импулсот.

Коментарите се затворени.

« »