• Користење на индексот на насочно движење (DMI) при тргување со девизен курс

  Користење на индексот на насочно движење (DMI) при тргување со девизен курс

  30 април • 54 прегледи • Comments Off на Користење на индексот на насочно движење (DMI) при тргување со девизен курс

  Познатиот математичар и креатор на многу индикатори за трговија Wel. Велс Вајлдер, го создаде ДМИ и го прикажа во неговата многу читана и многу воодушевена книга; „Нови концепти во системите за техничко тргување“. Објавена во 1978 година, книгата откри ...

 • Платформи за тргување: Алгоритамско тргување како средство за трговија со висока фреквенција

  Платформи за тргување: Алгоритамско тргување како средство за трговија со висока фреквенција

  29 април • 59 прегледи • Comments Off на платформи за тргување: алгоритамско тргување како средство за тргување со висока фреквенција

  Постои ваков вид на алгоритамско тргување кое се карактеризира со тргување на девизниот пазар со високи стапки на трговија со нарачки и високи стапки на промет; тоа е направено прилично брзо, исто така. Тоа се нарекува HFT или високофреквентно тргување. Бидејќи опфаќа разни предмети ...

 • Како правилно да се оптимизира експертски советник во Metatrader 4?

  Како правилно да се оптимизира експертски советник во Metatrader 4?

  28 април • 84 прегледи • Comments Off на Како правилно да се оптимизира експертски советник во Metatrader 4?

  Иако психологијата на пазарот останува иста од година во година, но некои услови на пазарот продолжуваат да се менуваат. Она што беше профитабилно вчера не е фактот дека ќе биде профитабилно утре. Задачата на трговецот е да се прилагоди на сегашните услови ...

 • Како да инсталирате робот во Metatrader 4?

  Како да инсталирате робот во Metatrader 4?

  26 април • 97 прегледи • Comments Off на Како да инсталирате робот во Metatrader 4?

  Порано или подоцна, на еден или друг начин, трговците прибегнуваат кон помош на роботи. Роботите се различни во нивната функционалност. Затоа тие се нарекуваат роботи за тргување, но има и асистенти за роботи кои само укажуваат на можноста за трансакција. Тоа ...

Последни пораки
Последни пораки

Помеѓу линиите